ICLI KÖFTE


icli köfte
Bu ara zor birazda ugrastirici tariflerle devam ediyorum ama kim bu lezzetlerden vazgecebilirki arada siradada olsa yapilip yenmeli kesinlikle.Tarif ve ayrintilari ile gösteren sevgili Hanife yengemede burdan tesekkürler 🙂

MALZEMELER:
2,5 su bardagi cig köftelik bulgur
1 su bardagi irmik
1 yumurta
2 yemek kasigi un
1 tane kuru sogan
tuz,su

ICI ICIN:
300 gr az yagli kiyma
1 cay bardagi dövülmüs ceviz
2 tane kurusogan
1 tatli kasigi domates salcasi
yarim demet maydonoz
karabiber ve tuz

YAPILISI:Bulgur ve irmik yogurma kabina alinir, üzerini GECMEYECEK sekilde kaynar suyla islatilir ardindan 10,15 dakika dinlendirilir o arada kiyma bir tavaya alinir hic yag koymadan kavrulur icine ince dogranmis sogan ve salca eklenip kiyma suyunu salip cekene dek kavrulur en son ocaktan aldiktan sonra tuzu,cevizi ve ince dogranmis maydonoz eklenip karistirilir ve tamamen sogumasi icin bir kenara alinir.
Dinlenen bulgura yumurta, un ,robottan ( dise gelmeyecek sekilde )iyice cekilmis sogan ve yeterince tuz eklenip arada elimizi islatarak hamur kivamina gelene dek yogrulur(kivami ne cok civik nede cok sert olmali).
köfte harcindan limon büyüklügünde parcalar kopartilir ici parmakla kenarlarini catlatmadan oyulur ve tamamen soguyan kiymadan asiri olmayacak sekilde icine konup elin ortasinda cevire cevire üstü kapatilir.(bu islem sirasindada köftenin rahatca cevrilmesi icin el devamli islatilmali) kalan harcta ayni sekilde bitene dek yapilir.
Pisirirken genisce bir tavaya bol siviyag konur  ve kizgin yagda cevirerek kizartilir.ilik veya soguk istenilen sekilde servis yapilir.

Not:Fazlaca yaptiysaniz eger buzlukta tek tek dondurabilir,ihtiyaciniz oldugunda cikartip tamamen buzu cözüldükten sonrada kizartabilirsiniz.

Reklamlar

3 thoughts on “ICLI KÖFTE

  1. Zor olsada bu lezzetler verilen emege değer,sizin kadar becerikli olabilsem keşke. sitenizi her ziyaretimde imreniyorum,fotoğraflar, tarifler, anlatiminiz…lazanyayi denedim sonuc harika.hakkınızı helal edin denediğim ve deneyeceğim tüm tarifler icin.sevgiler…

  2. Cok tatlisin canim benim begenmen benim icin cok daha önemli asil guzel yorumlarinla destek verdigin icin ben tesekkur ederim elbetteki hakkim helal olsun saglicakla kal…

  3. Blogunuzu yeni keşfettim ve bayıldımmmm:) Birçok yemek sitesiyle karşılaştırılınca bu blogun güzelliği daha da güzel görülebiliyor. Tebrik ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s