ZEYTINYAGLI KEREVIZ YEMEGI


zeytinyagli kereviz yemegiKerevizle ailecek aramiz yoktur pek cig salatasini severek tuketirizde is pisirdikten sonraya gelince zorla yiyoruz malesef onun icindir senede bir kere falan alirim ancak,yinede sevenler icin zamani gecmeden tarifini vereyim denemek isteyen olur belki.

Malzemeler:
1 tane orta boy kereviz
1 tane iri havuc
2 tane kurusogan
1 tane patates(isterseniz)
Bir kase haslanmis bezelye
1 limon suyu
Zeytinyagi
Tuz

Yapilisi:Kereviz kalinca soyulur ve kup küp dogranip limonlu suda bekletilir kararmamasi icin,diger tarafta geriye kalan sebzeler hazirlanir dogranir.Ortaboy bir tencereye bir kac yemek kasigi zeytinyagi konur uzerine yemeklik dogranmis sogan eklenir ve kavrulmaya baslanir ardindan havucta eklenip kavrulur en son kerevizi patatesi eklenir ve bir kac dakika daha kavrulduktan sonra yarim limon suyu tuz ve uzerini gecmeyecek kadar sicak su eklenip alti kisik pismeye burakilir yaklasik 15 ila 20 dakika pisen yemek kontrol edilip bezelyesi ilave edilir ve ocaktan alinip dinlenmeye burakilir ardindan ilik veya soguk olarak servis edilir.

Reklamlar

One thought on “ZEYTINYAGLI KEREVIZ YEMEGI

  1. Geri bildirim: ZEYTINYAGLI KEREVIZ YEMEGI | Yeme içme hakkında her şey

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s