PATATESLI KOLAY BAZLAMA TARIFI


patatesli bazlama

Patatesli tarifler ardi ardina geliyor ama hemen bu tarifi paylasmak istedim sicacik, buram buram tereyagi kokan ve yumusacik bir bazlamaya ne dersiniz?Bu bazlama tamda bu tariflere uyuyor cokta kolay kesinlikle deneyin derim…

MALZEMLER:Bazlama hamuru icin:
1 bucuk su bardagi ilik süt
1 bucuk su bardagi ilik su
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta
yarim küp yas maya
tuz,aldigi kadar un

Patatesli harc icin:
3 tane irice haslanmis patates
tuz,istege göre bir kac dal incecik dogranmis maydonoz
üzerine sürmek icin tereyagi

YAPILISI:Öncelikle hamur yumusak ele yapismayan kivamda yogrulur ve 20 dakika sicak bir ortamda mayalandirilir.patatesli bazlama2

Patates haslanir ezilir üzerine tuz istenirse baharat ve incecik dogranmis maydonoz eklenerek yogrulur el islatilip yumurta büyüklügünde toplar yapilir.Mayalanan hamur yumruk büyüklügünde bezelere ayrilir ve her bir bezenin ortasina patates toplari konup kenarlari ortaya toplanacak sekilde büzülüp tekrar bezelemeden ters cevirip tezgaha dizilir,kalan bezelerede ayni sekilde yapilir ortalama 10 dakika daha dinlendirilir.ardindan el yaglanip her bir beze cok ince olmayacak sekilde genisletilir ve önceden cok iyi isitilmis tavada veya sacta arkali önlü pisirilir ardindan tabaga alinip hala sicakken tereyagi sürülür.Ardindan sicak servis edilir.

Reklamlar

One thought on “PATATESLI KOLAY BAZLAMA TARIFI

  1. ellerine saglik canim nerelerdesin sen yahu gözlerim yollarda kaldi 🙂 neyse hosgeldin tekrar… buna benzer bir tarifte gecenlerde ben yaptim ismi velibah o yufka gibi ince aciliyor ama bu sekildede bi deniyim bakalim 😉

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s