CEVIZLI EV BAKLAVASI


ev baklavasi2
Baklavayi gecen hafta kermes icin yapmistim hazir Kurban bayramida yaklasiyorken tarifinide vereyim

MALZEMELER:
2 yumurta
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi sirke(yoksa yarim limon suyu)
bir cimdik tuz
iyi kalite un (yeterince)

Diger:
300 gr ceviz ici
1 paket tereyagi
1 cay bardagi siviyag
1 paket misir nisastasi(acmak icin)

Serbeti icin:
3 bucuk su bardagi seker
3 bucuk su bardagi su
yarim limon suyu
Önceden pisirilip soguyacak

YAPILISI:Hamuru icin gereken malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur. Yogurulan hamur ceviz büyüklügünde bezelenir una bulanip bir tepsiye aralikli dizilir ve üzerine bir poset gecirilip en az 2 saat dinlendirilir (yada mümkünse bir gece önceden yogurulup bezelenip üzerine poset gecirin ve buzdolabinda dinlendirin)
Dinlenen bezeler tek tek nisastayla tepsi büyüklügünde acilir ve tepsiye yerlestirilir,büyük acilanlar tepsiye büzülerek yerlestirilir.her iki veya 3. kata bir dovulmus ceviz serpilir, bezeler bitince tepsinin kenarlarindaki fazlaliklar kesilir ve düzlenir resimde görüldügü gibi kesilir.tereyagi ve siviyag bir tavada kizdirilir erirken cikan köpükler üzerinden alinir,kizdiktan sonra bakalavanin her yerine gelecek sekilde dökülür ve önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri güzel kizarana dek pisirilir ardindan firindan ciktiktan 5 dakika sonra soguk serbeti üzerine gezdirilir ve el degmeyecek bir kenara alinip serbetinin cekmesi beklenir tamamen soguyunca servis edilir.

Reklamlar

One thought on “CEVIZLI EV BAKLAVASI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s