MEYVELI KROKANLI YASPASTA


meyveli pasta
Esimin dogum günü icin yapmistim dün aksam bu yas pastayi simdi yerinde yeller esiyor:))Tarifi cok soruldugu icin hemen vereyim dedim.

PANDISPANYASI ICIN:
5 tane yumurta(sarisi ve beyazi ayrilmis)
175 gr toz seker
4 yemek kasigi sicak su
1 paket vanilya
120 gr un
80 gr nisasta
50 gr erimis tereyagi
yarim paket kabartma tozu

KREMASI ICIN:
5 kutu sivi krema(schlagsahne)200 grliklardan
5 paket krema sertlestirici
5 paket vanilya
100 gr pudra sekeri
200 gr süzme yogurt (quark)

Ayrica:
2 kutu konserve mandalina
2 tane muz
1 avuc kadar krokan

meyveli pasta2

YAPILISI:Öncelikle pandispanyasi hazirlanir bunun icin önce un,nisasta ve kabartma tozu birlestirilip elenerek hazirlanir. Ayrilmis yumurta beyazi ile bir fiske tuz ve 4 kasik sicaksu birlikte kar beyazi olana dek cirpilir sonra sekeride yavas yavas eklenir,ardindan yumurta sarisida eklenip cirpilir ve mikser burakilir bir cirpacak yardimi ile un ,nisasta ve kabartma tozu karisimi ile eritilmis tereyagi eklenip yavasca karistirilir yaglanmis kelepceli kaliba dökülüp önceden isitilmis 175 dereceli firinda 30 ila 35 dakika arasi pisirilir.ciktiktan sonra tamamen sogutulur ve birinci resimde görüldügü gibi 3 esit parcaya ayrilir.Ardindan kremasi tüm malzemeleri sirasiyla eklenerek hazirlanir ve pastanin katlari resimde görüldügü gibi olusturulur.en son yine en alt resimde görüldügü gibi mandalina ve krokanla süslemesi yapilir.

Reklamlar

7 thoughts on “MEYVELI KROKANLI YASPASTA

  1. Sayfanızı çok beğendim, tebrik ederim, ellerinize sağlık… Pastanız da çok güzel görünüyor… Allah’a emanet olun

  2. Benimde çok uzun zamandan beri yaptığım favori pandispanya tarifimdir hazırları aratmayacak lezzette…
    Elinize sağlık pastanız harika görünüyor evde yapmak en sağlıklısı en temizi..

  3. Nefis tek kelime ile…
    Sabrına hayran kaldım ugraş vermişsin emek vermişsin ne güzel.
    Sevgiler.

  4. canim o nasil bir pasta öyle harika görünüyor hele pandispanyasi muhtesem olmus mutlaka deniycemellerine saglik… öncedende takipcindim simdide takip ediyorum ve hepte takip edecegim bu kadar kaliteli bir blog hic takip edilmezmi müptelanim tatlim 😉

  5. Merhaba pastaniz cok guzel gozukuyor
    Ellerinize saglik sorum vardi krema sertlestirici ne oluyor?
    Ben hollandada yasadigim icin…

  6. Sayfaniz cok güzel, Allah razi olsun bizimle paylastiginiz icin.
    pastayi aynen denedim cok güzel oldun, ilk defa pandispanyam böyleee güzel kabardi yumusacik oldu 🙂 cok tesekkür ederim..
    Allaha emanet olun..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s