FRANKFURT CELENGI PASTASI ( FRANKFURTER KRANZ TORTE )


kranz pasta3

Uzun zamandir yapmak istedigim bu pastayi bir bahaneyle yapma firsati buldum,malum Almanlarin mesur pastasidir, klasiklerindendir gercektende kutlamalarda cafelerde heryerde denk gelirsiniz bu görüntüye bende bu cazibeye kapilanlardanim :)Bu vesile ile butterkremayida yani yagli kremayida deneme firsati buldum yapilisi bir kac ayrinti disinda kolay olan bu kremayi sahsen sivi kremanin tadina degismem bir dahakine hatta sivikrema ile yapmayi planliyorum.Ayrica o kadar bereketli bir pasta oluyorki ne yemekle bitiyor ne konu komsuya ikram etmekle:)yapacaklarinda bu ayrintiyi göz önünde bulundurmalari gerekir…

kranz pasta4
Tarifine gelince;
PANDISPANYASI ICIN:
150 gr tereyagi
250 gr toz seker
1 paket vanilya
5 yumurta
250 gr un
50 gr nisasta
1 paket kabartma tozu
1 cimdik tuz

YAGLI KREMA ICIN
1 paket vanilyali pudink tozu
450 ml süt
150 gr oda isisinda yumusamis tereyagi

DIGER:
3,4 yemek kasigi marmelat(ben franbuaz marmelati kullandim)
Yeterince krokant (hazir olanlardan)
1 paket kremsanti(üzerindeki tarife göre hazirlanacak)
yeterince kiraz sekerlemesi

pasta yapim

1.Pandispanyasi icin iyice yumusamis tereyagi mikserle bir kac dakika cirpilir ardindan vanilya ve seker yavas yavas ilave edilerek cirpilmaya devam edilir tamamen karisinca her bir yumurta tek tek cirpilarak ilave edilir.Un,nisasta,kabartma tozu ve tuz bir kapta karistirilir ve elenerek iki asamada harca ilave edilir ardindan margarinle iyice yaglanmis ve unlanmis kaliba dökülerek önceden isitilmis firinda 160 derecede 30,35 dakika kadar pisirilir.

2.ardindan cikarilip tamamen soguyana dek beklenir ve ters cevrilir 3 esit parcaya kesilir.

3.yagli kremasi icin pudink tozu sütle beraber pisirilir ve bir kaba alinarak üzerine sitrecfilm kaplanir yüz tutmamasi icin ve tamamen sogumasi icin buz dolu suda iyice sogutulur.

4.oda isisinda iyice yumusamis tereyagi mikserle bir kac dakika cirpilir ardindan tamemen soguyan pudinkten birer kasik konarak sürekli cirpilir taki pudink bitene dek,bir kac dakika buz dolabinda dinlendirilir.

pasta yapim2
5.dilimlenmis katlara en üst kati haric marmelat sürülür
6.en alt kat servis tabagina alinir marmelatin üzerine kremadan yeterince konur ve 2. kat üzerine dikkatlice yerlestirilir.yine ayni sekilde krema konup en üst kat yerlestirilir
7.kalan krema ile her tarafi kremayla kaplanir
8.krokan üzerine serpistirilir.Krem santi üzerindeki tarife göre hazirlanir resimde görüldügü gibi süslenir ve kiraz sekerlemesiyle son rötüsleri yapilip bir kac saat dinlendikten sonra servis edilir.

kranz pasta

Sizde yapar ve bu güzelligi sevdiklerinizle paylasirsiniz umarim.

kranz pasta2

Reklamlar

5 thoughts on “FRANKFURT CELENGI PASTASI ( FRANKFURTER KRANZ TORTE )

  1. Her zaman ki gibi harika bir tarif ile karşılaşdım..
    Ellerine yüreğine sağlık emek vererek severek yapdıgın ne kadar aşikar..
    Sevgiler.

  2. Ellerine sağlık olsun, bütün tariflerin birbirinden güzel. Tamda küçük bir kafeterya açma arefesindeyken böyle güzel tarifler ekledin 🙂 pastalarının çoğunu yapıp kafemde müşterilerime ikram edeceğim inşallah 😉

  3. Merhabalar,

    Blog’unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.

    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com’a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web’in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef’e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    “Site blog’u ekleyin” üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

  4. Esselamu aleykum,uzun zamandır bu güzel sayfaya uğrayamadım,yine çok güzel tarifler var,bu pastada çok şık olmuş,ellerine sağlık,sevgiler hayırlı cumalar….

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s