KROKANLI MUZLU PASTA


krokanli muzlu pasta
Uzun bir aradan sonra merhabalar…Malesef sitemden ayri kalmak zorunda kaldim internetimiz tam bir bucuk aydir yoktu cep telefonlarimizla idare ettik istemeyerek ama olmayinca olmuyor ne kadarda hemen yapilsin diye ugrastiksada yinede bu zamana dek sürdü.Hayirlisi elbette tariflerim biraz gecikti o kadar yine kaldigimiz yerden devam edecegiz insallah…
Pastalar ardi ardina geliyor daha sirada göz boncuklu pastaninda tarifi var oda bir dahaki postlarda gelecek.Bu pasta gecen ay katildigim bir kermesten tarifi yapandan oracikta aldim tabi sizin icin :)Yapilisi nerdeyse krokanli mandalinali pastayla ayni onun icin tarifi tekrar yaziyorum.

PANDISPANYASI ICIN:
5 tane yumurta(sarisi ve beyazi ayrilmis)
175 gr toz seker
4 yemek kasigi sicak su
1 paket vanilya
120 gr un
80 gr nisasta
50 gr erimis tereyagi
yarim paket kabartma tozu

KREMASI ICIN:
5 kutu sivi krema(schlagsahne)200 grliklardan
5 paket krema sertlestirici
5 paket vanilya
100 gr pudra sekeri
200 gr süzme yogurt (quark)

Ayrica:
4 tane muz
yeterince findikli krokan

YAPILISI:Öncelikle pandispanyasi hazirlanir bunun icin önce un,nisasta ve kabartma tozu birlestirilip elenerek hazirlanir. Ayrilmis yumurta beyazi ile bir fiske tuz ve 4 kasik sicaksu birlikte kar beyazi olana dek cirpilir sonra sekeride yavas yavas eklenir,ardindan yumurta sarisida eklenip cirpilir ve mikser burakilir bir cirpacak yardimi ile un ,nisasta ve kabartma tozu karisimi ile eritilmis tereyagi eklenip yavasca karistirilir yaglanmis kelepceli kaliba dökülüp önceden isitilmis 175 dereceli firinda 30 ila 35 dakika arasi pisirilir.ciktiktan sonra tamamen sogutulur ve 3 esit parcaya ayrilir.Ardindan kremasi hazirlanir bunun icin mikserin hizli ayarinda sivi krema cirpilmaya baslanir koyulasmaya basladiktan sonra krema sertlestirici tozlar bir bir eklenir tamamen sertlesene dek cirpilir daha sonra pudra sekeri,süzme yogurt ve vanilyalarda eklenip malzemeler tamamen birbirine karisana dek cirpilir ve buzdolabinda 5 dakika dinlendirilip pasta katlari aralarina muz dilimleri eklenerek olusturulur en son kalan krema ile tüm etrafi kaplanir,kenarlari krokanla üstüde visne sekeri ile süslenir.Buzdolabinda bir kac saat dinlendirdikten sonra servis yapilir.

krokanli muzlu pasta2

Reklamlar

3 thoughts on “KROKANLI MUZLU PASTA

  1. Ne kadar güzel bir pasta, ellerine sağlık.. Quark Türkiye’de bulunmuyor. Ona en yakın tadı süzme yoğurt mu labne peynir mi veriyor? Yerine hangisini kullanabiliriz?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s