FIRINDA SEBZELI MISKET KÖFTE


firinda sebzeli köfte
Bu köfteli yemegi bu ara sürekli yapar oldum cok begenilen bir yemek tavsiye ederim.

MALZEMELER:Köftesi icin
300,400 gr orta yagli kiyma
1 adet kurusogan
bir dis irice sarimsak
bir kac dal maydonoz
1 yumurta
2 yemek kasigi galeta unu
tuz,karabiber,kimyon
1 yemek kasigi domates salcasi

Diger malzemeler:
2 adet patates
1 adet patlican
bir kase kadar haslanmis bezelye
1 tane kurusogan
Sosu icin:1 yemek kasigi salca,tuz,kirmizi biber,siviyag

YAPILISI:Köfte icin rendelenmis sogan,sarimsak ve kalan malzemeler bir kaba alinarak yogurulur ve buz dolabinda 5 dakika kadar dinlendirilir.O arada patates ve patlican küp küp dogranir kizginyagda orta derecede kizartilir ve firin tepsisine alinir daha sonra sogan yemeklik tepsiye dogranir üzerine hazirladigimiz köfte misket seklinde yapilip tepsiye dizilir en son bezelyeler serpilip sosu hazirlanir bunun icin sos malzemeleri bir su bardagi kadar su ile karistirilir ve yemegin üzerine gezdirilip sicak firina verilir burada 200 derecede yaklasik 45 dakika pisirilir.

firinda sebzeli köfte2

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s