KADAYIFLI BAKLAVA


kadayifli baklava2

Tatliyi yapali bir hayli zaman oldu ama sira ancak gelebildi, dahada cok tarif var yayinlanmayi bekleyen en iyisi hemen tarifi verip diger tarifleri yazmaya baslayayim…

MALZEMELER:
yarim paket baklava yufkasi (tepsinin büyüklügüne göre yufka sayisi degisir)
200 gr taze tel kadayif
1 kase dövülmüs ceviz
bir su bardagi siviyag ve 150 gr tereyagi

Serbeti icin:
4 bucuk su bardagi su
4 su bardagi seker
yarim limon

YAPILISI:Öncelikle serbet icin olan malzemeler bir tencereye alinir ve orta ateste 15 dakika kaynatildiktan sonra ocaktan alinip sogumaya burakilir.tel kadayif ufalanir ve dövülmüs ceviz ile karistirilir,tereyagi eritilip sogutulur ve siviyag ile karistirilir.Simdi bir kat baklava yufkasi tezgaha serilir üzerine yag karisimindan sürülür ve bir kat daha yufka üzerine serilir yine yag karisimindan sürülüp alt tarafina kadayif konur ve rulo yapilir ardindan 2 parmak genisliginde kesilip tepsiye yerlestirilir kalan yufkalarda 2 ser olmak üzere tepsi dolana dek yapilir ve kalan yag üzerlerine kasikla gezdirilir önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir ardinca cikinca ilik serbeti üzerine gezdirilir kadayiflar serbetini cekip tamamen soguyunca servis edilir.benim tavsiyem bir gece önceden yapilip dinlendirilmesidir.Üzerine Antep fistigi serpilerek servis yapilir.

kadayifli baklava

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s