FIRIN POSETINDE SEBZELI HINDI


firin posedinde sebzeli hindi
Hindi etinin tadi cok güzel olsada tavuk etine göre daha agir oluyor hem kokusu hemde damakta buraktigi lezzet olarak ama sebzeyle bir araya geldimi özellikle patatesle bu tadi kesinlikle yumusatiyor diyebilirim.Hindi etini posette pisirmemin sebebi tavuk buduna göre 2,3 kat büyük oldugu ve birazda sert oldugu icin kendi buharinda ve suyunda daha kolay pismesi, ayrica tavuk olsun hindi olsun cok güzel kizariyor ve kuru olmuyor.

MALZEMELER:
2 tane hindi budu ve bir kac parcaya bölünmüs boynu
3,4 adet patates
2 adet kurusogan
1 adet domates
1 adet kirmizi kapya biber
Sos icin:tuz,siviyag,kirmizi biber,pul biber,nane veya kekik

YAPILISI:Sos malzemesi bir kasede karistirilir ve hindi parcalarinin her yerine gelecek sekilde sürülür ardindan hazirlanan firin posedine alinir sebzeler soyulup isi sekilde dogranir ve kalan sos ile hepsi harmanlanip etlerin aralarina yerlestirilir posedin agzi baglanir ve önceden isitilmis firinda 200 derece yaklasik 1 saat pisirilir.

hindi firinda

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s