BAL KABAGI TATLISI


bal kabak tatlsi
Kisin yapmayi en cok sevdigim tatlidir,yapmasi kolay yemesi daha kolay:))
MALZEMELER:
1 kilo bal kabagi
2 su bardagi toz seker
isternirse bir kac tane karanfil

Servis ederken:cekilmis ceviz ve tahin

404
YAPILISI:Kabak önce dilimlere ayrilir ardindan kabugu kesilip eri dilimlenir ve yayvan bir tencereye tek sira gelecek sekilde dizilir üzerine seker serpilip tencerenin kapagi kapatilir ve oda isisinda 2,3 saat bekletilir,bu sira zarfinda sekeri erir ve sulanir.Ardindan ocaga alinir ve kisik ateste yumusayincaya dek pisirilir.Pistikten sonra kalan suyu süzülür ve kabaklar tek tek servis tabagina alinip sogutulut ve istege göre ceviz ve tahinle servis edilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s