KUZU GERDAN HASLAMA


gerdan haslama
Ailecek cok sevdigimiz bir yemektir…
MALZEMELER:
1 tüm kuzu gerdan(boyun)(kasabiniza dilimletin)
4,5 adet kücük patates
2 adet havuc
tuz
Bir kac dal maydonoz

YAPILISI:Kuzu gerdan dilimleri sudan gecirilip düdüklü tencereye alinir üzerine patatesler soyulur tüm tencereye burakilir ardindan havucta soyulup iri sekilde kesilir ve tencereye ilave edilir ,daha sonra üzerini kapatacak kadar su eklenir ve tuz ilave edilir.Ocaga alinir düdüklünün kapagi kapatilir fitili ciktiktan sonra 45 dakika kisik ateste pisirilir.Pisen yemegin kapagi dikkatlice acilir ve istenirse maydonoz incecik dogranip eklenir sicak servis edilir.

Reklamlar

2 thoughts on “KUZU GERDAN HASLAMA

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s