KAPLUMBAGA POGACA


kaplumbaga pogaca
Sadece 3 bucuk yasindaki kizimi mutlu etmek icin yaptigim büyük cocuklariminda bir hayli ilgi gösterdigi hatta okuldaki arkadaslarina göstermek icin beslenmelerine koydurttuklari kaplumbaga pogacalarim… yapimi cok basit asagidaki resinlerde acik sekilde yapimini görebilirsiniz.

Malzemeler:(her zamanki pogaca hamurum )
1 kg un(ihtiyac olursa daha eklenebilir)
2 su bardagi ilik süt
2 yumurta (sarisi disina aki icine)
1 su bardagi siviyag
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1 yas maya (42 grlik)
Ici icin:beyaz peynir ve yarim demet maydonoz

YAPILISI:Ilik sütle tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve mayalanana dek sicak bir ortamda bekletilir daha sonra mayalan hamur bir kez daha 1,2 dakika daha yogrulur ve tekrar dinlenmeye burakilir.Daha sonra yaglanmis tezgaha alinan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapilir,bezeyi parmak uclariyla genisletip ortasina penir ve maydonoz konur ve kenarlari toplanip ortada buzulur ters cevrilip tepsiye aralikli dizilir hamurdan bacaklari icin 4 parca kopartilir hafif yuvarlanip uclari orta humurun altina gelecek sekilde yerlestirilir birde basi icin biraz büyükce parca kopartilip yuvarlanir ve resimde görüldügü gibi yerlestirilir tane karabiberden gözleri yerlestirilir kalan hamurda ayni sekilde yapilir tepsi mayasi gelmesi icin en az 15 dakika ilik bir ortamda bekletilen kaplumbaga pogacamizin üzerine yumurta sarisi sürülerek bir bicagin tersiyle ile cok bastirmadan üzerinin kare kisimlari yapilir ardindan önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarincaya dek pisirilir.

IMG_6190

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s