NAR EKSILI ACILI EZME


acili ezme
Her yemegin yaninda yenebilecek bir meze cesidi,yapilisi kolay ve basit malzemelerle ortaya cikan essiz lezzet 🙂

Nareksili acili ezme
3 domates
2 kirmizi biber
1 tane kurusogan
2 dis sarimsak
2 tane yesil biber
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi acili biber salcasi
Tuz,karabiber,pulbiber
2 yemek kasigi kuru maydonoz yada yarim demet yesil maydonoz
Siviyag,nar eksisi

Yapilisi:Domates,sogan cekirdegi ayiklanmis biberler,sarimsak rondoya konur ve cekilir ardindan bir süzgece alinir ve 10 dakika bekletilerek fazla suyunun cikmasi saglanir arada bir karistirin mutlaka(suyunu atmayip yemeklerde kullanabilirsiniz) ardindan karistirma kabina alinan harca nar eksisi haric diger malzemeler eklenip karistirilir aciligi kendinize göre ayarlayabilirsiniz ardindan servis tabagina alinan mezenin üzerine nar eksisi gezdirilerek servis edilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s