TEKIRDAG KÖFTESI


tekirdag köftesi
Her yörenin köftesi kendine has güzel,inegöl köftesi,akcaabat köftesi,izmir köftesi… ve daha adini unuttugum yörelerin köfteleri her biri elbetteki ayri güzel ama bu köftede icinde diger köftelere göre fazladan irmik barindirdigi icin degisik ve cok lezzetli oluyor ben 2,3 kilo kiymadan yapip buzluga koyuyorum ve mangalda, firinda veya izgarada pisirmek icin hazir ve pratik oluyor tavsiye ederim.

Tekirdag Köftesi
Yarim kilo orta yagli kiyma
1 yumurta
1 tane kurusogan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi irmik
1 yemek kasigi galeta unu
Karabiber,kirmizi toz biber,pul biber Kimyon
1 tatli kasigi domates salcasi

1036

Yapilisi:Sogan ve sarimsak rendelenir kalan malzemelerle birlikte yogurma kabina alinir ve tüm malzeme birbirine karisana dek iyice yogrulur ve bir saat kadar dinlendirilir,ardindan uzun silindir seklinde elde yada tupperwarenin multipresse aparati ile sekillendirilir.Cok az siviyag gezdirilmis ve isitilmis izgara tavada cevirerek kizartilir,yanina pilav kizartma veya salata ile servis edilir.

 

Reklamlar

TEKIRDAG KÖFTESI” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s