SÜT RECELLI KURUYEMISLI BROWNIE


süt recelli brownie

Süt receli (dolce de leche) ile cogumuz yeni yeni tanisiyoruz bende basta tereddüt etmistim tadi konusunda ama gayet güzel türk damak tadina uygun bir lezzet,iki cesit yapilma yöntemi var birincisi benim gibi avrupada yasayanlar icin sekerlenmis kondensmilch ile yapilan bir digeride Cahide ablanin yaptigi gibi süt seker ve karbonatla yapilan,benimki kolay yöntem ben kapali tenekede olan kendesmilch i düdüklüde yarim saat su icinde agzi kapali olarak kaynatiyorum ve hazir oluyor,kondensmich e ulasamayanlar icinde Cahide ablanin yapip bir cok kisinin memnun kaldigi güzel bir tarif var onada buraya tiklayarak ulasabilirsiniz.Yani anlasilacagi üzere bu browniyi yapmak icin öncelikle süt recelini elde etmek gerekiyor :)Brownie nin tarifi ise söyle;

MALZEMELER:24,24 cm tepsi icin:
125 gr tereyagi
150 gr bitter cikolata
3 yumurta
125 gr seker vanilya
1 bucuk yemek kasigi un
1 yemek kasigi kakao
bir cimdik tuz
Kavrulmamus kuruyemis
Süt receli

YAPILISI:Tereyagi ve kücültülmüs cikolata bir kapta benmari usulu eritilir ve sogumaya burakilir,diger tarafta yumurta ve seker hafif cirpilir üzerine ilimis tereyagi ve cikolata ikilisi ilave edililir ve cirpilir daha sonra kalan malzemeler ilave edilip homejen bir kivam oluncaya dek hafif cirpilir yagli kagit serilmis tepsiye dükülüp düzlenir üzerine kuruyemisler ve ara ara süt receli konur ve önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20 ila 25 dakika pisirlir,tamemen soguduktan sonra dilimlenip servis edilir,istenirse pudra sekeride serpilebilinir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s