TIRAMISULU CIKOLATALI KALP PASTA


KALP PASTA

Cikolatali Tiramisu Kalp Pasta Pandispanyasi icin:(26 cm kelepceli kalip icin)
4 ortaboy yumurta
100 gr tozseker
3 yemek kasigi sicak su
Yarim paket kabartma tozu
150 gr un
1 paket vanilya

Kremasi icin:
4 paket sivikrema (schlagsahne 200mllikten)
4 paket krema sertlestirici
2,3 yemek kasigi pudra sekeri (damak tadiniza göre arttirabilirsiniz)
200 grlik bir paket maskarpone
100 gr sade krem peynir (frischkäse)

Kahveli sosu icin:
2,3 fincanlik espresso seker eklenebilir yada (2 yemek kasigi granür kahve suyla acin 1 su bardagi kadar)

Ayrica krüvetür cikolata (patates soyacagi ile eritilmeden hizlica rendelenir ve dolaba kaldirilir)

Yapilisi:pandispanyasi icin yumurtalar bir kaba kirilir üzerine sekeri eklenip mikserle 4,5 dakika cirpilir bu arada sicak su ara ara eklenir üzerine un,kabartma tozu,vanilya elenerek eklenir ve kenarlari yaglanip altina yagli kagit serilmis kelepceli kaliba kenarlarindan baslanarak dükülür üzeri düzlenip tezgaha dikkatlice bir kac kere vurulur( icindeki kabarciklar cikmasi icin)ardindan önceden isitilmis firina verilir burada 180 derecede 25,30 dakika pisirlir kürdan kontrolu yapildiktan sonra cikarilir,iliyinca düz bir zemine ters cevrilir ve tamamen sogumasi beklenir (ben genelde bir gün önceden yaparim pandispanyalarimi). Kremasi icin,buzdolabindan kremalar cikarilir ve cirpma kabina bosaltilir mikserin en yüksek devirinde cirpilmaya baslanir koyulasmaya baslayinca krema sertlestirici tozlari bir bir ilave edilir zaten cirptikca krema kivaminida alacaktir.Kivama gelince pudra sekerini maskarponeyi ve tuzsuz krem peyniride ilave edilir hepsi karisana dek cirpilip bizdolabina alinir. Bu arada kahve hazirlanir ve sogutulur. Pandispanya 3 kata ayrilir servis tabagina ilk kati alinir kahveyle islatilip kremasi dikkatlice sürülür üzerine ikinci pandispanyasi alknir yine ayni sekilde yapilir ve 3. pandispanya dilimi konur yine islatilip her tarafi kaplanacak sekilde krema sürülür rendelenmis cikolatayla kenarlari kapatilir artan krema ile üzerindeki süsü yapilir ve ortasinada cikolata serpildikten sonra en az 3,4 saat buzdolabinda dinlendirilir(ben bir gece önce yaparim hep)ardindan servis edilir.Güzel seyler emek ister:))

Reklamlar

6 thoughts on “TIRAMISULU CIKOLATALI KALP PASTA

  1. Pasta cok güzel. Göze hjtap edjyor emjnjm tadjda güzel olmuştur. Ama gerçekten emek jstjyor yapmak. Bjrgün denerjm jnş. Yaglj kagjdj kenarlarjna kadar yapsak olurmu? Eljnjze sagljk.

  2. tremusuyu dikdörtgen borcamda yapsam aynı ölçü olurmu birde sıvı krema olmadan nasıl bir pasta kreması kullanabilirim yardımcı olursanız sevinirim

  3. Nil hanim isterseniz kenarlarina kadar kaplaya bilirsiniz ancak kagit katlanacaktir ve kekin kenarlarindan belli olacaktir siz bilirsiniz zaten kremayla kaplanacagi icin önemli degil derseniz deneyebilirsiniz kolay gelsin

  4. Abla 26 cm büyük bir kap ve kek cok kabarmis nasıl oldu anlayamiyorum ben yaptigim zaman 2ye bile zor bolunuyor malzeme cok desem malzeme de cok değil nasıl bu kadar kabardi bi puf noktasi var mi acaba aydınltirsan sevinirim:)

  5. Selin’cim yumurta ve sekeri 5 dakikadan fazla cirpiyorum ve daha sonraki malzemeyi mikserin yavas ayarinda ekliyorum böylelikle kabaran yumurta sönmüyor,sende öylemi yaptin bilemiyorum baskada sicak firina veriyorum önceden 6,7 dakika isitilmis bu kadar canim kolay gelsin

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s