ZEYTIN YAGLI BIBER VE ASMA YAPRAGI DOLMASI


zeytinyagli dolma
Zeytin yagli tabagi misafir sofralarinin olmazsa olmazidir bende sofralarimdan eksik etmemeye calisirim bunun icin her seferinde yapmaktansa bir seferde fazlaca yapip buzlukta bekletenlerdenim hazir olarak cikarip pisiririm sadece, her zaman göz karari yaparim fakat size yaklasik bir ölcü vermeye calistim insaAllah deneyip begenirsiniz…

Malzemeler:
300,400 gr kadar asma yapragi
6,7 adet Dolmalik biber

ic malzemesi icin:
4 su bardagi baldo pirinc
3 adet iri kuru sogan(sogan bol olursa ic harcimizda lezzetli olur)
taze maydonoz,dereotu
kuru nane
karabiber,kimyon,tuz
zeytinyagi

Pisirirken:(dolmalar ayri ayri tencerede pisiriliyor)
yeterince zeytinyagi ve 1 adet limon suyu
gerekirse tuz ve zeytin yagi

Yapilisi:Asma yapragi salamuradaysa bir iki saat önceden cikartilir ve suda bekletilir ardindan bir süzgece alinir dolmalik biber temizlenir yikanir bir kenara alinir ,pirinc üzerine kaynar su eklenip yarim saat bekletilir ardindan nisastasi kalmayacak sekilde yikanir ve karistirma kabina alinir,maydonoz,dereotu ve kurusogan rondodan gecirilip pirinclerin üzerine eklenir ardindan zeytinyagi tuz karabiber ve kimyon eklenip karistirilir biberler üzerinden bir parmak kalacak sekilde doldurulur ve üstlerine birer parca domates yerlestirilip tencereye dizilir,asma yapragi sarilir ayri bir tencerenin altina bir kac yaprak yerlestirildikten sonra sardigimiz yapraklarda üzerine yerlestitilir.

Pisirirken biber dolmasi icin bir limon suyu,su,tuz ve bir kac kasik zeytinyagi karistirilip biberlerin yarisina gelecek sekilde eklenir agzi kapatilip kaynamaya basladiktan sonra kisik ateste biberler yumusayincaya dek pisirilir.

Yaprak sarmasi icin yine ayni sekilde su limon zeytin yagi (yapraginiz eger tuzlu ise tuz eklemenize gerek yok fakat tuzunu iyice suya cikardi ise biraz tuz ekleyebilirsiniz suyuna)karistirilip sarmalarin seviyesine gelecek sekilde konur üzerine tencereye uygun bir tabak kapatilir ve kaynadiktan sonra kisik ateste yaklasik bir saat pisirilir.(pistikten sonra 1,2 saat dinlendirirseniz sonuc daha lezzetli olacaktir)

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s