ELMALI KURABIYE


IMG_7306
Elmali kurabiyeyi yaptigimdan ve instegramda yayinladigimdan beri bir cok arkadasim deneyip cok begendiklerini ilettiler, cok güzel bir hamuru var resimlerdende görürüldügü gibi sekil almasi cok kolay oluyor tadi ise nefis…

Elmali kurabiye
250 gr tereyagi
2 yumurta
Yarim cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildigince un(kulak memesi kivaminda)

Ic Harci icin:
4 tane elma
2 yemek kasigi toz seker
2 cay kasigi tarcin
Istenirse cok az tereyagi
1 cay bardagi dövülmüs ceviz

Ayrica:pudra sekeri
IMG_7072
IMG_7073

Yapilisi:ic harci hazirlanir öncelikle bunun icin elmalar soyulur rendelenir ve tavaya alinir üzerine seker tarcin ve tereyagi eklenip elmalar suyunu salip yumusayincaya dek 15 dakika kadar pisirilip sogumaya burakilir soguduktan sonra cevizi eklenip karistirilir.
Hamuru icin oda sicakliginda yumusamis tereyagi ve tüm malzeme yogurma kabina alinarak yogrulur resimde görüldügü gibi sekiller verilir ve tepsiye dizilir önceden isitilmis firinda 175 derecede üzeri beyaz kalacak sekilde pisirilir ve firindan alinip sogumaya burakilir ardindan pudra sekeri serpilir servis edilir kolay gelsin.

Reklamlar

3 thoughts on “ELMALI KURABIYE

  1. Selamun aleykum ellerinize saglik cok guzel gozukuyo suanda yaptim firindalar ama size bi sorum olucak kurabiyeleriniz icin hangi yagi kullaniyosunuz bmde almanyada duisburgda kaliyorum ama kurabiyeler icin bi turlu dogru tereyagini bulamadimbilgi verirseniz sevinirim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s