YAG MANTISI


IMG_7305-0
Bir kayseri klasigi yag mantisinin tarifini vereyim bug├╝n­čśŐ

Yag Mantisi(5,6 kisilik)
Hamuru icin:
1 bucuk su bardagi ilik su
2 yemek kasigi yogurt
Yarim k├╝p maya (20 gr)
Bir tatli kasigi tuz
Yeterince un(ben yarim kilodan biraz daha fazla kullandim)

Ic harci icin:
300gr orta yagli kiyma
1 tane kurusogan
Tuz,kirmizi biber
Istenirse bir kac dal maydonoz

Ayrica:kizartmak icin siviyag,sarimsakli yogurt ve salcali sos

IMG_7284-0
Yapilisi:Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve 15 dakika dinlendirilir,o arada ic malzemesi hazirlanir sogan ve maydonoz incecik dogranip kiymaya eklenir tuz ve kirmizi toz biberde eklenip karistirilir bir kenara alinir.
Hamur iki parcaya ayrilir un serpilerek yarim cm kalinliginda acilir ve iki parmak genisliginde kare olacak sekilde keskin bir bicakla kesilir ardindan ortalarina kiymali harctan konur ve k├Âselerinden degil orta bosluklardan birlestirilir ardindan bir bezin ├╝zerine alinir hepsi yapilana dek.hepsi bitince orta ateste isinmis yagda her tarafi esit olacak sekilde kizartilir ve servis tabagina alinir.
Servis ederken ├╝zerine sarimsakli yogurt ve salcali sos gezdirililerek servis edilir afiyet olsun deneyene ­čśŐ­čśŐ

Reklamlar

Bir Cevap Yaz─▒n

A┼ča─č─▒ya bilgilerinizi girin veya oturum a├žmak i├žin bir simgeye t─▒klay─▒n:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap / De─či┼čtir )

Twitter resmi

Twitter hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap / De─či┼čtir )

Facebook foto─čraf─▒

Facebook hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap / De─či┼čtir )

Google+ foto─čraf─▒

Google+ hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap / De─či┼čtir )

Connecting to %s