ETLI PIRASA YEMEGI


IMG_7505
Cocuklarimin en sevdigi yemek desem abartmis olmam sanirim pirasa yemegine kis geldimi haftada bir mutlaka pisiririm…
Etli pirasa yemegi

Malzemeler:
1 kilo pirasa
200 gr kusbasi dana yada koyun eti
1 iri bas sogan
1 cay bardagi pirinc
1 yemek kasigi salca
Tuz,kirmizi biber

Yapilisi:Pirasa üst kabuklari alinip yikanir ve verev sekilde bir iki parmak kalinliginda dogranir,genis agizli bir tava yada tencere isitilir etler biraz yagla suyunu salip cekene dek arada karistirilarak kavrulur üzerine yemeklik dogranmis sogan eklenir bir iki dakikada öyle kavrulur,salcasi tuzu biberi eklenir ve ardindan dogranmis pirasada eklenir üzerine bir su bardagi su ilave edilip tencerenin kapagi kapatilip 7,8 dakika böyle pisirilir en son pirinci üzerine gezdirilip üzerine denk gelecek sekilde kaynamis su konur ve alti kisik olarak pirincler ve pirasa yumusayincaya dek hafif sulu kalacak sekilde pisirilir.

Reklamlar

One thought on “ETLI PIRASA YEMEGI

  1. Geri bildirim: ETLI PIRASA YEMEGI | iğne oyası sevdalıları

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s