SAM TATLISI (SAMBALI)


IMG_7504
Bugünün tatlisi…

SAM TATLISI

Malzemeler: (su bardagi 200 ml lik)
2 su bardagi irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine 100 gr. tuzsuz yerfıstığı

Serbeti icin:
4 su bardağı toz şeker
4 bucuk su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
Serbeti icin su ve şekeri 15-20 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kuru malzemeleri çukurca bir kaba dökün. Üzerine yoğurdu dökün ve karıştırın.
Sütü yavaş yavaş karıştırın. Katı bir boza kıvamına getirin.
Yağlanmış ortaboy bir borcam kalıbına hamuru yayın. Yerfıstıklarını hamurun üzerine sıra halinde dizin.
175 C’de 1 saat kadar pişirin. Önemli olan üzerinin iyice kızarmasıdır.
Fırından çıkarınca soğumuş serbeti üzerine yavaş yavaş dökün. En az 4-5 saat bekleyin. Hatta birgün öncesinden yapılırsa şurubu daha iyi çeker ve irmikler iyice şişer.
Tatlının üzerini mutlaka açık bırakın. Kapatırsanız yumuşar. Özelliği üzerinin sert olmasıdır.
Tarifi @lezzetlisanatlar sitesinden tesekkür ederim.

IMG_7389

Reklamlar

One thought on “SAM TATLISI (SAMBALI)

  1. Geri bildirim: SAM TATLISI (SAMBALI) | iğne oyası sevdalıları

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s