Pamuk Pogaca


  

Aksaminiz hayir olsun insaAllah…

MALZEMELER:

2 su bardagi ilik süt

1 cay bardagi ilik su

1 su bardagi sivi yag

1 küp yas maya(42 grliktan)

2 yumurta (yumurtanin aki icine sarisi üstüne)

1 tatli kasigi seker

1 bucuk tatli kasigi tuz

yeterince un

ICI ICIN:

beyaz peynir ve maydonoz

YAPILISI:Öncelikle ilik su,süt ve maya bir kaba alinir maya tamamen eritildikten sonra 10 dakika agzi kapali bekletilir,ardindan tüm hamur malzemeleri ilave edilip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogrulur üzeri kapatilip 20 dakika kadar ilik bir ortamda bekletilir.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapilir bezeler biraz uzunlamasina acilir üst tarafina peynirli harctan konur ve rulo seklinde sarilir ardindan uc kismi altina gelecek sekilde tepsiye dizilir,hepsi bittikten sonra tepsi mayasi icin 20 dakika daha mayalandirilir ardinda yumurta sarisi sürülür üzerine hashas veya susam serpilerek önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s