Mantarli Patates Graten


  
Mantarli patates graten
Malzemeler:

300 gr kültür mantari

3 adet irice patates

2 dal yesil sogan

Tuz,karabiber

200 ml sivi krema(sahne)

50 ml süt

Üzeri icin 100 gr rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:Patates soyulur yikanir ve ikiye kesildikten sonra yarim ay seklinde incecik dogranir,pisirme tepsisi yaglanir patatesler üzerine konur daha sonra mantarlar ve yesil soganda dogranip konup tuz ve karabiberi serpilip karistirilir ve tepsiye yayilir üzerine kremasi ve sütü gezdirilerek bu hale yarim saat dinlendirilir ardindan 200 derecede 20 dakika kadar pisirilir daha sonra üzerinin kasar peyniride serpilir ve peynirler kizarinca firindan alinir sicak servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s