Pastahane Sekerparesi


  
Hayirli aksamalar arkadaslar,sürekli yaptigim ve hic sasmayan sekerpare tarifimi vereyim ben bazen serbetledikten sonra fazlasini bazende serbetlemeden (pistikten sonra soguyunca )paketleyip buzluga koyuyorum acil durumlarda cikartip serbetliyorum cok pratik oluyor tavsiye ederim 👌👌 Sekerpare Tarifi
MALZEMELER:

1 paket tereyagi yada margarin(250 gr)
1 su bardagi pudra sekeri
4 yemek kasigi irmik
2 yemek kasigi hindistan cevizi
2 yumurta (birinin sarisi üzerine sürülecek)
4 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

SERBETI ICIN:
3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
yarim limon

Ayrica Süslemek icin:
Hindistancevizi veya antep fistigi tozu

YAPILISI:Ilk önce serbeti kaynatilip bir kenara sogumaya burakilir daha sonra bir yumurtanin sarisi haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur,hamurdan cevizden biraz daha büyük parcalar kopartilip uzunlamasina yuvarlanir ve tepsiye aralikli dizilir hepsi bitince üzerine önce yumurta sarisi sürülüp üzeri catalin ucuyla hafif cizilir daha sonra önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirlir biraz soguduktan sonra ilik serbet üzerine gezdirilir ve bir gece dinlenmesi icin bekletilir ertesi gün antep fistigiyla yada hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s