Yelpaze Pogaca


     

Yelpaze Pogaca Tarifi
MALZEMELER:(Hamur herzamanki tarifimden) 

1 kg un(ihtiyac olursa daha eklenebilir)

2 su bardagi ilik süt

2 yumurta (sarisi disina aki icine)

1 su bardagi siviyag

2 yemek kasigi yogurt

1 yemek kasigi tuz

1 tatli kasigi seker

1 paket kabartma tozu

1 yas maya (42 grlik)
ici icin:beyaz peynir ve yarim demet maydonoz
YAPILISI:Ilik sütle tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve yarim saat sicak bir ortamda bekletilir daha sonra yaglanmis tezgaha alinan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapilir oklavayla uzunlamasina cok inceltmeden acilir üst tarafina bicakla seritler yapilir alttarafinada peynir maydonoz karisimini koyulup rulo yapilir ardindan yarim ay seklinde kivrilip tepsiye aralikli dizilir tepsi mayasi gelmesi icin 20 dakika ilik bir ortamda bekletilir o arada firin isitilmaya baslanir ardindan üzerine yumurta sarisi sürülerek ve istenirsede susam yada cörek otu serpilerek önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarincaya dek pisirilir.
    
    

   
  

  

Reklamlar

One thought on “Yelpaze Pogaca

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s