Asure 2015


   
Bu senin asureside böyle arkadaslar,aslinda pisirmeye cokta niyetim yoktu bu sene amma velakin esimin yogun istegi üzerine firsat bulur bulmaz hemen yaptim.

 Asure Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardagi asurelik bugday(yarma)

1 cay bardagi pirinc

1 su bardagi haslanmis nohut 

1 su bardagi haslanmis fasulye

1 cay bardagi cekirdeksiz kuru üzüm

7,8 tane kuru kayisi

1 cay bardagi kabuklari ayiklanmis badem

1 yemek kasigi susam(isterseniz kavrulmus)

1 tane nar

1 cimdik tuz

2 türk kahvesi fincani seker

yarim cay bardagi süt

1 portakalin kabugunun rendesi

ceviz,findik
Yapilisi:Yarma öncelikle düdüklü tencereye alinir üzerine 3,4 su bardagi su konup kapagi kapatilir ve kaynadiktan sonra 15 dakika pisirilir,pisip kapagi acilinca genisce bir tencereye alinir üzerine yikanmis pirinc eklenip pisirilmeye devam edilir ara ara karistirlip suyu kontrol edilir az geldigi yerde kaynatilis su ilave edilir .Yarma ve pirinc yumusayinca sütü,yine aksamdan islatilmis kuru üzüm ve küp küp dogranan kayisilar,haslanmis nohut,fasulye,portakal kabugu rendesi de eklenerek kivamina gelene dek kaynatilir en son sekeri ilave edilir iyice karistirilip asure ocaktan alinir ve kaselere bölünerek sogumaya burakilir iliyan asureler süslenmeye baslanir susami serpilir bademleri ve nar taneleri ve istenilen malzeme yerlestirdikten sonra servise hazir demektir afiyet olsun…
 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s