Muhallebili Kemalpasa Tatlisi


 
Tarifini sevgili Cahide abladan aldigim bu tatliyi biz cok begendik,denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum 

   Muhallebili Kemalpasa Tatlisi 
Malzemeler
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)

Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su

5 su bardağı süt

2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası

2 dolu yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı vanilya

Ayrıca üzerine serpmek için: Hindistan cevizi
Yapilisi:

Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin. Tatlıları en uygun tepsiye dizin. Ben orta boy dikdörtgen borcama dizdim.

Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin.

En son vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi tatlıların üzerine döküp yayın.

En üste hindistan cevizi serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.

Afiyet şifa olsun.

NOT: Tatlı soğuk, muhallebi sıcak olacak!

   

Reklamlar

One thought on “Muhallebili Kemalpasa Tatlisi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s