Un Helvasi


  
Evde tatlisi olmayip cani birseyler yemek isteyenler 🙋🏻buyurun cay demlenene dek hazirlayabileceginiz pratik ve az malzemeli bir tatli 😋😋

Un Helvasi

Malzemeler:

150 gr tereyagi

Bir cay bardagi siviyag

1 bucuk su bardagi un
Serbeti icin:

1 bucuk su bardagi seker

2 su bardagi su 

Yapilisi:Serbet malzemeleri tencereye alinir 5 dakika kaynatilip ocagin alti kapatilir,bir yandanda tereyagi ve siviyag tavaya alinir erimeye baslayinca un ilave edilip orta ateste rengi koyulasincaya dek sürekli karistirilarak kavrulur,rengi dönünce serbet yavas yavas ilave edilir serbeti cekene dek yine karistirilip ocaktan alinir ve sicakken sekil verilip servis tabagina alinir istenilen sekilde süslenip ister ilik ister soguk sekilde servis edilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s