Balkabagi Tatlisi


   
Balkabagi tatlisini sevmeyen varsa emin olun cok sey kaciriyordur ­čśő­čśő

 Malzemeler:

2 kilo temizlenmis dogranmis bal kabagi

Yaklasik 2 su bardagi toz seker
├ťzeri icin:ceviz,tahin 

Yapilisi:Bal kabagi temizlenir 3 parmak genisliginde dilimlenir ve yayvan bir tavaya yan yana yerlestirilir ├╝zerine sekeri her yerine gelecek sekilde serpilir ve kapagi kapatilip 4,5 saat beklenir(ben aksamdan hazirlayip sabah pisirdim) ardindan iyice sulalanan balkabagi ocaga alinir kaynamaya baslayinca alti kislip 20 dakika yumusayincaya dek pisirilir daha sonra kapagi ├╝zerinden alinir ocak tekrar acilir ve serbetini cekene dek kaynatilir,daha sonra ocaktan alinip sogumaya burakilir soguyunca ezmeden servis tabagina alinir ve ceviz serpilip servis edilir isterseniz tahinlede servis edebilirsiniz.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yaz─▒n

A┼ča─č─▒ya bilgilerinizi girin veya oturum a├žmak i├žin bir simgeye t─▒klay─▒n:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Google+ foto─čraf─▒

Google+ hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Twitter resmi

Twitter hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Facebook foto─čraf─▒

Facebook hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Connecting to %s