Kupta Elmali Karamelli Muhallebi


  
Kupta Elmali Karamelli Muhallebi
Malzemeler:

1lt + 1 su bardagi süt

2 silme corba kasigi un

3 tepeleme corba kasigi nisasta

1 su bardagi seker

1 poset toz kremsanti
Elmali harcinicin:

4,5 tane elma

2,3 yemek kasigi toz seker

1 cay kasigi tarcin
Karamel sos icin:

1 su bardagi tozseker

1 su bardagi su

1 corba kasigi nisasta (2,3 yemek aksigi su ile eritilecek)
Ayrica :iri dövülmüs ceviz
Yapilisi:Elmalar soyulur küp küp dogranip tavada seker ve tarcinla yumusayincaya dek pisirlip bir kenara alilir.Muhallebi malzemeleri bir tencereye alinir kaynayana dek karistirilir göz göz kaynamaya baslayinca ocaktan alinir kremsantisi eklenip mikserle bir kac dakika cirpilir.

Kuplara öncelikle biraz elmali harctan sonra biraz muhallebi sora yine elmali harc ve yine muhallebi konur, diger kuplarda ayni sekilde yapilir ve bir kenara alinir,karamel sos icin toz seker bir tencereye alinir arada karistirilip eritilir rengi dönüp kahverengi olunca bir su bardagi su dikkatlice ilave edilir (seker sertlesecektir bu asamada yavasca karistirilip seker eritilir) seker eriyince suyla karistirdigimiz nisasta eklenir ve hizlica karistirilir hemen koyulasiyor zaten, ardindan hazirladigimiz kuplara paylastirilir ve en son iri dövülmüs ceviz serpilir soguyunca servise hazirdir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s