1. Gün Iftar Menüsü


Iftara ne pisireceginizi buldunuzmu hanimlar?Bu Ramazan her gün iftar önerilerim olacak sizlere insaAllah,bugün icin sectiklerim;

Islim Kebabi

MALZEMELER:(3,4 kisilik)

3 tane orta boy parlican ince seritler halince kesilmis

300 gr orta yagli kiyma

1 tane sogan

1 dis sarimsak

1 yemek kasigi galeta unu

4,5 dal maydonoz

1 yumurta

1 tane domates

1 tane sivri biber

tuz,karabiber,kirmizibiber,1 yemek kasigi salca

hem kizartmak icin hemde sosuna eklemek icin sivi yag
YAPILISI:

Patlicanlar yikandiktan sonra ince seritler halinde kesilerek az yagda dilimlerin her iki tarafida kizartilir ve pecete üzerine alinarak bir kenara alinir(yada üzerlerine fircayla yag sürülüp tost makinasinda bir kac dakika pisirilir daha hafif olur böylelikle),diger tarafta kiymasi hazirlanir.Kiyma bir kaba alinir üzerine kuru sogan ve sarimsak rendelenir ardindan maydonoz cok ince dogranarak eklenir üzerine yumurta,galeta unu,tuz,karabiber,kirmizibiber eklenerek iyice yogrulur bu karisimdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartilir ve yuvarlanip biraz yatsilanir ve cok az siviyag ile tavada önlü arkali kizartilir ,patlicanlardan 2 dilimi ortadan capraz sekilde üst üste konulur ve tam ortasina bir tane köfteden konur ve önce icindeki patlican dilimi kapatilir sonrada alttaki kapatilip dikkatlice ters cevrilir ve pisirecegimiz kaba yerlestirilir üzerine 1 tane domates dilimi ve bir tane biber dilimi konup kürdanla sabitlenir,diger malzemede ayni sekilde yapilir tepsi dolunca salcali sos hazirlanir.Bunun icin 1 corba kasigi salca bir kaseye alinir üzerine biraz tuz cok az sivi yag ve 1 su bardagina yakin su eklenerek karisim pürüzsüz olana dek karistirlir ve tepsiye kasik yardimi ile esit bir sekilde paylastirilir ve firina verilir firinda 200 derecede yaklasik 20,25 dakika pisirilir.servis ederkende icindeki sosla beraber servis yapilir.

Ezogelin corbasi:

1 türk kahvesi fincani mercimek

1 türk kahvesi fincani pirinc

1 türk kahvesi fincani ince bulgur

2 yemek kasigi sivi yag veya 1 corba kasigi margarin veya tereyagi

1 yemek kasigi domates salcasi

tuz,kirmizibiber,1 cay kasigi sebzeli cesni

1 adet tavuk bulyon veya kendi hazirladiginiz tavuk suyu

kuru nane,pul biber

1 tane ortaboy kurusogan

YAPILISI:Düdüklü tencerede kisa zamanda pisirebilirsiniz veya normal tencerede 1 saati askin sürebilir pismesi ben düdüklü tencerede yaptim.Tencereyi ocaga alip yagini koyuyoruz üzerine yemeklik dogradigimiz sogani ekleyip 3,4 dakika kavuruyoruz sonra üzerine mercimek,pirinc,bulgur,salca,tuz,kirmizibiber,sebzelicesnisini,kurunaneyi ve 5 su bardagi kaynar suyu ekleyip düdüklünün agzini kapatiyoruz ve düdüklünün üstündeki dügme ciktiktan sonra alti kisik 20 dakika pisiriyoruz.sicak sicak limon ve pulbiberle servis ediyoruz.

Kadayif dolmasi:

MALZEMELER:

1 peket taze kadayif

200 gr ceviz

yarim paket tereyagi (125 gr)

1 su bardagi sivi yag
SERBETI ICIN:

3 su bardagi seker

3 su bardagi su

yarim limon yuyu

YAPILISI:
Serbetimizi hazirlayip önceden bir kenara aliyoruz,diger taraftan kadayiftan bir parca alip avucumuzun ortasina serip üzerine ceviz koyup sarma gibi sariyoruz ve bitis kismi alta gelecek sekilde tepsiye yerlestiriyoruz tüm kadayifi bu sekilde yaptiktan sonra üzerine kizgin margarin ve sivi yag karisimindan her birinin üzerine gelecek sekilde kasikla gezdiriyoruz daha sonra önceden isitilmis firinda 200 derecede kadayiflarin üzerleri kizarana dek pisiriyoruz cikarinca bir kenarda bekleyen serbetini üzerine döküyoruz ve bir gece bekletiyoruz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s