2. gün Iftar Menüsü



Hayirli günler arkadaslar,bugün yine yüregimiz yandi malesef cok üzüldük,ne kadarda yurtdisinda yasasakta aklimiz kalbimiz hep vatanimizda😔


Orman Kebabi

Malzemeler:

yarim kilo orta yagli kusbasi koyun eti

2 patates

2 kurusogan

1 dis sarimsak

2 tane orta boy havuc

1 tane domates

1 tane aci sivri biber yada kurutulmus biber

1 kase haslanmis bezelye

1 yemek kasigi domates salcasi

tuz,yeterince kaynar su

2 yemek kasigi sivi yag

YAPILISI:Öncelikle yemegi yapacagimiz tencere iyice isitilir ve kusbasi dogranmis et konularak suyunu salip cekene dek yüksek ateste kavrulur.Suyunu cekip kendi yagina binince 2 yemek kasigi siviyag ve yemeklik dogranmis soganla sarimsak eklenir bir kac dakika kavrulduktan sonra küp küp dogranmis havuc eklenir yine bir kac dakika kavrulur daha sonra yine ayni boyutta dogranmis patates,biber ve domates eklenir söyle bir kac dakika kavrulduktan sonra salcasi tuzu ve üzerini gececek kadar kaynar suyu eklenip kisik ateste butun malzemeler yumusayincaya dek pisirilir pismesine yakin haslanmis olan bezelyede eklendikten sonra bir tasim daha kaynatilip ocagin alti kapatilir.


Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

Malzemeler:

300,400 gr kadar asma yapragi

ic malzemesi icin:
4 su bardagi baldo pirinc

3 adet iri kuru sogan(sogan bol olursa ic harcimizda lezzetli olur)

taze maydonoz,dereotu

kuru nane

karabiber,kimyon,tuz

zeytinyagi

yeterince zeytinyagi ve 1 adet limon suyu

gerekirse tuz ve zeytin yagi

Yapilisi:Asma yapragi salamuradaysa bir iki saat önceden cikartilir ve suda bekletilir ardindan bir süzgece alinir dolmalik biber temizlenir yikanir bir kenara alinir ,pirinc üzerine kaynar su eklenip yarim saat bekletilir ardindan nisastasi kalmayacak sekilde yikanir ve karistirma kabina alinir,maydonoz,dereotu ve kurusogan rondodan gecirilip pirinclerin üzerine eklenir ardindan zeytinyagi tuz karabiber ve kimyon eklenip karistirilir,asma yapragi sarilir ayri bir tencerenin altina bir kac yaprak yerlestirildikten sonra sardigimiz yapraklar tencereye araliksiz yerlestirilir bitince bir kaseye su limon zeytin yagi (yapraginiz eger tuzlu ise tuz eklemenize gerek yok fakat tuzunu iyice suya cikardi ise biraz tuz ekleyebilirsiniz suyuna)karistirilip sarmalarin seviyesine gelecek sekilde konur üzerine tencereye uygun bir tabak kapatilir ve kaynadiktan sonra kisik ateste yaklasik bir saat pisirilir.(pistikten sonra 1,2 saat dinlendirirseniz sonuc daha lezzetli olacaktir)


Sekerpare Tarifi

Malzemeler :
1 paket tereyagi yada margarin(250 gr)
1 su bardagi pudra sekeri
4 yemek kasigi irmik
2 yemek kasigi hindistan cevizi
2 yumurta (birinin sarisi üzerine sürülecek)
4 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
SERBETI ICIN:

3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
yarim limon
Ayrica Süslemek icin:

Hindistancevizi veya antep fistigi tozu
YAPILISI:Ilk önce serbeti kaynatilip bir kenara sogumaya burakilir daha sonra bir yumurtanin sarisi haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur,hamurdan cevizden biraz daha büyük parcalar kopartilip uzunlamasina yuvarlanir ve tepsiye aralikli dizilir hepsi bitince üzerine önce yumurta sarisi sürülüp üzeri catalin ucuyla hafif cizilir daha sonra önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirlir biraz soguduktan sonra ilik serbet üzerine gezdirilir ve bir gece dinlenmesi icin bekletilir ertesi gün antep fistigiyla yada hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s