3. Gün Iftar Menüsü



3. gün icin iftarda yapabileceginiz bir kac öneri

Tarhana corbasi

Karniyarik yemegi

Domates soslu makarna

Balparmak tatlisi


 MALZEMELER:
3 dolu yemek kasigi tarhana

1 tane tavuk bulyon

kirmizi tozbiber,gerekiyorsa tuz 

1 tatli kasigi tereyagi

YAPILISI:
Tüm malzeme bir tencereye alinir ve üzerini 4,5 parmak gececek kadar su ilave edilir ,orta ateste corba koyulana dek sürekli karistirilarak pisirilir,kaynayinca cok koyu olursa kaynamis sudan ilave edilir ve sicak servis yapilir.


MLAZEMELER:(6 kisilik )

6 edet cok kalin olmayan patlican

300 gr orta yagli kiyma

2 tane irice kurusogan

2 dis sarimsak

3 tane olgun domates

2 tane sivri biber

bir kac dal maydonoz

tuz,karabiber

kizartmak icin siviyag
SOSU ICIN:

1 corba kasigi domates salcasi

tuz,1 cay kasigi kirmizi toz biber

1 su bardagi kaynar su

1-Patlicanlar basi kesilmeden kenar yapraklari el ile kopartilip alaca soyulur ve 10 dakika tuzlu suda bekletilir ardindan mutfak havlusu ile islak kalmayacak sekilde kurulanir ve 1 su bardagi sivi yag konulmus genisce bir tavada cevire cevire her tarafi esit sekilde kizartilir ve pisirme tepsisine alinir.

2-Burada sivri uclu bir bicakla ortasina dibine gelmeyecek sekilde yuzeyinden bir cizik atilir ve ardindan yavasca genisletilir ve iclerine hafifce tuz serpilir.

3-Kizartma yaptigimiz tavaya biraz siviyag eklenir ve yemeklik dogranmis sogan kavrulmaya baslanir bir kac dakika sonra kiyma ilave edilir ve suyunu salip cekene dek kavrulur üzerine incecik dogranmis sarimsak ila 2 tane domates yemeklik dogranip eklenir,tuzu ile karabiberi eklenir.Biraz kavrulduktan sonra ocaktan alinip dogranmis maydonoz eklenir ve kasik kasik patlicanlarin icine yeterince doldurulur, üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber konur.

4-Sosunu hazirlamadan önce 200 derecede firin isitilmaya baslanir daha sonra, salca yeterince tuz,kirmizi biber ile suyla acilir ve tepsiye ilave edilir üzerine aliminyum folya gecirilip firina verilir burada 30 dakika üzeri kapali 15 dakikada üzeri acik olarak pisirilir ardindan sicak servis edilir.


Domates soslu makarna

MALZEMELER

1 paket makarna

3 tane iri domates

1 yemek kasigi salca

siviyag,tereyagi

2 dis sarimsak

1 tane kurusogan

tuz,karabiber

istenilen ölcüde taze feslegen
YAPILISI:Makarna tuzlu ve bir yemek kasigi siviyag konulmus bol suda yumusayincaya dek haslanir,bir taraftan sosu hazirlanir ,bir tavaya siviyag istenirse tereyagida ilave edilip erimeye burakilir üzerine kuru sogan ve sarimsak incecik dogranip eklenir ve 5 dakika kadar kavrulur üzerine domatesler kücük küpler halinde dogranip eklenir bir müddet kavrulup domatesler yumusadiktan sonra salcasi ile baharatlari ilave edilip biraz kavrulur ve ocaktan indirmedende kiyilmis feslegeni eklenir,makarna süzülüp tabaga alinir üzerine yeterince sos konup servis edilir(dilerseniz parmesan peyniri veya arzu edilen bir peynirde üzerine serpile bilir.


Balparmak tatlisi

MALZEMELER:

2 adet yumurta(oda sicakliginda)

125 gram tereyağı(oda sicakliginda yumusamis)

1 kahve fincanı sıvı yağ(türk lahvesi fincani)

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Bir çimdik tuz

1 çay kaşığı karbonat (yada yarim paket kabartma tozu)

2,5-3 su bardağı un
ŞERBET İÇİN:

2 bucuk su bardağı şeker

3 su bardagi su

Yarim limon
YAPILIŞI:Yağları,şekeri,ve yumurtayı mikserle bembeyaz olana dek çırpın.Tuz ve karbonatı ekleyip karıştırın.Unu yavaş yavas ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yogurun, parmak şekli verip irmiğe bulayıp tepsiye dizin.180 derecelik fırında altı üstü nar gibi kızarana dek pişirin.Bu arada şerbetiniz kaynamış ve ılımış olmalı..Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine ılımış şerbeti dökün zaten hemen cekiyor serbetini o arada birde sicakken tadina bakmayi unutmayin :)ben bir kactanesinin icine ceviz dolgulu yaptim oda ayri güzel oldu tavsiye ederim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s