4. Gün Iftar Menüsü



Ramazanin 4. günündeyiz cok sükür bugün icin yine nefis fikirlerim var sizlere 

Dövmeli yogurt corbasi

Inegöl köfte

Mantarli bulgur pilavi

Ev yapimi künefe


Dövmeli (yarmali) yogurt corbasi

MALZEMELER:

*500 gr süzme yogurt

*1 yumurta sarisi

*1 kac damla limon suyu

*1 cay bardagi yarma 

*1 cay bardagi haslanmis nohut

*1 cay bardagi haslanmis kurufasulye

*1 cay bardagi haslanmis yesil mercimek

*1 corba kasigi margarin veya tereyagi

*kurunane ve tuz

*istenirse 2 dis sarimsak
YAPILISI:

Tarhana corbasini pisirecegimiz genisce bir tencereye öncelikle yogurt, yumurta sarisi,birkac damla limon suyu ve 1 litre kadar su alinarak mikserle bir kac dakika pürüssüz bir kivama gelene dek cirpilir sonra ocagin üzerine alinarak icine yarmasida ilave edilerek sürekli karistirmak sartiyla kaynatilir(dikkat edilmesi gereken corba kesinlikle kaynayana dek karistirma islemi burakilmamalidir).Kaynayan corbaya haslanmis mercimek,nohut ve fasulyesi eklenerek kisik ateste pisirilmeye devam edilir,bu arada üzerinin nanesi hazirlanir margarin bir tavaya alinarak eritilir ve üzerine 1 yemek kasigi kadar kuru nane ilave edilerek bir kac dakika nane kizartilir ve hemen corbaya ilave edilir.Bu asamada eger corbaya sarimsak ilave etmek isterseniz koyabilirsiniz,tuzu ise en sona tüm asamalar bittikten sonra eklenmelidir cünkü kaynamayi geciktirir,Kisik ateste pismeye devam eden corba ic malzemeleri iyice yumusayincaya dek pisirilir.(egerki corbaniz koyu oldu ise kaynarkende üzerine sicak su ilave edebilirsiniz). Afiyetle yemeniz dilegiyle….

Inegöl köfte icin:

500 gr orta yagli dana kiyma

1 tane kuru sogan

1 dis sarimsak

2 dilim bayat ekmek ici yada 2 yemek kasigi galeta unu

Yarim paket kabartma tozu

Tuz, karabiber, kimyon

Isterseniz maydonoz
Yapilisi:Kiyma yogurma kabina alinir üzerine rendelenmis sogan ve sarimsak ve kalan malzemeler ilave edilip iyice malzemeler birbirine karisana dek yogrulur ve 2,3 saat buzdolabinda dinlendirilir,daha sonra istenilen buyuklukte köfteler hazirlanir ve izgara tavada az yagla birlikte arkali önlü pisirilir istenirse domates sos ile servis edilir.

Dereotlu mantarli bulgurpilavi icin malzemeler:
Bir kase pilavlik bulgur

200 gr mantar

2 tane kurusogan

2 tane domates

2 tane yesil sivri biber( aci olursa guzel olur)

Tuz, siviyag yada tereyagi

Bir kac dal dereotu
Yapilisi:Pilavi pisirecegimiz tencereye oncelikle yag konur,yag isinirken yemeklik dogranmis kuru sogan ve sivri biber eklenerek kavrulur ardindan ince ince dogranmis mantar eklenerek bir iki dakika kavrulur ve domates eklenir yine bir iki daka kavrulup bulgur eklenir daha sonra tuz eklenip üzerini bir parmak gececek kadar kaynar su eklenir ve kaynadiktan sonra kisik ateste pisirilir ve suyunu tamamen cekince ocaktan alinip dogranmis dereotu eklenip karistirilir ve agzi kapatilip dinlenmeye burakilir.sicak olarak servis yapilir.


Ev yapimi Künefe

MALZEMELER:
500 gr cig kadayif

200 gr margarin veya tereyagi

200 gr tuzsuz bir cesit peynir (mozerella)

Serbeti icin:3 su bardagi su,3 su bardagi seker,yarim limon

Üzeri icin:toz Antepfistigi,kaymak

YAPILISI:Öncelikle serbeti kaynatilir ve sicak kalmasi saglanarak künefenin yapimina baslanir.Cig kadayif bir kaba alinarak tel tel ayrilir üzerine erimis tereyagi veya maragrin gezdirilip elle hafif hareketlerle kadayifa yedirilir,daha sonra teflon bir tavanin ortasina 3. resimde görüldügü gibi bir kat bosluk kalmayacak sekilde konur ve üzerine ince dilimlenmis mozerella peyniri yerlestirilir yine üzerine bir kat kadayif yerlestirilip kisik ateste pismeye burakilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s