5. gün Iftar Menüsü



5. gün icin iftar menüsü olarak bugün önerdiklerim 

Ev yapimi adana kebap

Dürüm ekmegi

Acili ezme

Muhallebili kemalpasa tatlisi

Ev yapimi adana kebapi yaptim cokta güzel oldu:)

MALZEMELER:

Kiymali harc icin:

yarim kilo orta yagli kiyma

bir tane kurusogan ve bir dis sarimsak

bir kasik salca

istenilen baharatlar,tuz

isterseniz bir tane kirmizi biber incecik dogranip eklenir
Dürüm ekmegi icin:yarim kilo un,yarim maya cok az süt bir tatli kasigi tuz ve yeterince su ile yumusak bir hamur yogrulur kücük limon boyutunda bezelere ayrilir,28cm lik teflon tava ocaga alinir ve isitilir bezeler tavanin boyutunda acilir ve iki tarafli cevirerek pisirlir.
YAPILISI:Kiyma malzemesinin hepsi karistirilarak yogrulur ve el islatilarak harc sislere gecirlir önceden isitilmis firinda 250 derecede 10-15 dakika sislerin üzeri kizarana dek pisirlir sicak servis edilir. Servis ederken sogan salatasi yesillik ve domates biberle servis edilir.Afiyet olsun

Acili ezme

Nareksili acili ezme

3 domates

2 kirmizi biber

1 tane kurusogan

2 dis sarimsak

2 tane yesil biber

1 yemek kasigi domates salcasi

1 yemek kasigi acili biber salcasi

Tuz,karabiber,pulbiber

2 yemek kasigi kuru maydonoz yada yarim demet yesil maydonoz

Siviyag,nar eksisi
Yapilisi:Domates,sogan cekirdegi ayiklanmis biberler,sarimsak rondoya konur ve cekilir ardindan bir süzgece alinir ve 10 dakika bekletilerek fazla suyunun cikmasi saglanir arada bir karistirin mutlaka(suyunu atmayip yemeklerde kullanabilirsiniz) ardindan karistirma kabina alinan harca nar eksisi haric diger malzemeler eklenip karistirilir aciligi kendinize göre ayarlayabilirsiniz ardindan servis tabagina alinan mezenin üzerine nar eksisi gezdirilerek servis edilir.


Muhallebili Kemal pasa Tarifi

   Muhallebili Kemalpasa Tatlisi 

Malzemeler

1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
Ayrıca üzerine serpmek için: Hindistan cevizi

Yapilisi:
Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin. Tatlıları en uygun tepsiye dizin. Ben orta boy dikdörtgen borcama dizdim.
Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin.
En son vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi tatlıların üzerine döküp yayın.
En üste hindistan cevizi serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s