7. gün iftar Menüsü



7. gün iftar menüsü

Köfteli yayla corbasi

Cökertme Kebabi

Karisik firinda dolma

Firin sütlac

Cökertme Kebabi

Malzemeler:

500 gr dana antrikot

Siviyag,tuz

4 tane orta boy patates

Bir kase sarimsakli yogurt
Salcali sos icin:

Bir yemek kasigi domates salcasi

1 cay kasigi kirmizi biber

3,4 yemek kasigi siviyag

Yarim cay bardagi su
Süslemek icin maydonoz
Yapilisi:Dana bonfile buzluga konup iki,üc saat bekletir (biraz donmus olursa incecik güzel kesilir) donunca cikartilip olabildigince incecik dogranir tava iyice isitilip etler icine burakilir suyunu burakip cekene dek harli ateste kavrulur suyunu cekince yagi,tuzu eklenip alti kisilir ve arada karistirilarak yarim saat kavrulur.O arada patatesler soyulur kibritten az daha kalin olacak sekilde incecik dilimlenir kizgin yagda kizartilip tabaga alinir,sosu hazirlanir tavaya yag alinir salcasi eklenir salca biraz kavrulunca toz biberi ve suyu eklenip bir tasim kaynayinca ocaktan bir kenara alinir.Et hazir olunca servise hazirlanir bunun icin tabaga öncelikle patates dösenir üzerine sarimsakli yogurt gezdirilir üstünede kavrulan et yerlestirilir ardindan salcali sosuda gezdirildikten sonra maydonoz serpilip servis edilir afiyet olsun.

Köfteli Yayla corbasi
Köftesi icin:

100 gr az yagli kiyma

1 yemek kasigi galeta unu

Karabiber,tuz

1 tane kücük kurusogan
Ayrica:

1 cay bardagi pirinc
Terbiyesi icin:

1 kase yogurt

1 yumurta sarisi

1 yemek kasigi un

1,2 damla limon suyu
Sosu icin:

1 corba kasigi tereyagi

1 yemek kasigi siviyag

Nane,pulbiber
YApilisi:köfte malzemeleri yogurulur ve misket büyüklügünde yuvarlanir,tencereye pirinc ve bir litre kadar su alinir kaynamaya burakilir,pirincler yumusayinca terbiyesi cirpilir ve yemegin suyundan alinarak yavas yavas tencereye eklenir bir yandanda sürekli karistirilir kaynayana dek.Kaynamaya baslayinca koyu olursa kaynar su eklenir ve köfteler ilave edilir 15 dakika bu sekilde orta ateste pisirilir ve üzerinin sosu ve dilerseniz bir dis sarimsak eklenir ve yemek servise hazirdir.


MALZEMELER:

8,10 tane renkli dolmalik biber

1 tane domates(kapak icin)

100 gr yagli kiyma

2 su bardagi pirinc

2 tane yemeklik dogranmis kurusogan

bir kac dal maydonoz

1 yemek kasigi salca

tuz,karabiber,kirmizi biber istenirse kimyon

yeterince siviyag
YAPILISI:Biberler baslari kesilir icinin tohumlari alinip yikanir ve bir kenara alinir,diger taraftan pirinc sicak su ile 10,15 dakika islatilir daha sonra suzulup icine kiyma,salca,sogan,yarim cay bardagi siviyag,baharatlari ile kiyilmis maydonozda ilave edilip karistirilir ve biberlerin icine bir parmak bosluk kalacak sekilde doldurulur üzerine dogranmis bir dilim domates yerlestirilip rencereye dizilir tum biberler ayni sekilde doldurulur ve tencereye dizilir üzerine 2 yemek kasigi siviyag 1 cay kasigi tuz ile tencerenin yarisina gelecek sekilde sicak su konup bir tabak kapatilir ve ocaga alinir burada kaynamaya basladiktan sonra kisik ateste yaklasik yarim saat pisirilir daha sonra fazla suyu suzulup biberler bir borcama dagitilmadan alinir buradada önceden isitilmis firinin üst kisminda 15 dakika kadar pisirilir daha sonra sicak olarak servis edilir.


Malzemeler:

2 litre süt

1 su bardagi pirinc

2,3 parca damla sakizi

1 su bardagi tozseker

2 yumurta sarisi

2 yemek kasigi nisasta (tepeleme olmasin)

üzerini süslemek icin findik kirigi yada campistigi tozu

YAPILISI:
1 su bardagi pirinc yikandiktan sonra bir tencereye alinir üzerine 2,5 su bardagi su konup kaynadiktan sonra kisik ateste pirinc suyunu cekene dek pisirilir,sonra pisen pirincin üzerine süt ilave ederek 10 dakika kadar daha kaynatilir bu arada 2 yumurta sarisini ve 2 yemekkasigi nisastayi bir su bardagi soguk suyla iyice karistirilir sonra kaynayan sütten biraz icine alinarak ilitilir ve karistirilarak ilave edilir daha sonra damla sakizlari ve yeterince sekeride eklenip 1, 2 dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinarak isiya dayanikli kaselere veya toprak canaklara paylastirilir,daha sonra iyice soguyup kabuk tutana dek bir kenarda soguturur,iyice soguyan canaklar derin bir tepsiye konulup yarisina gelecek sekilde su eklenir ve önceden isitilmis 250 dereceli firinin en üst seviyesine yerlestirilir (eger firininizin sadece üst pisirme ayari varsa bu asamada bu ayari kullana bilirsiniz) sürekli kontrol edilerek sütlaclarin herbirinin ayni seviyede yanmalari saglanir sonra pisen sütlaclar firindan alinir ve sogumaya burakilir,soguyan sütlaclarin üzeri istenilen sekilde süslenerek servis yapilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s