9. gün Iftar Menüsü



Aksama ne pisireceginizi buldunuzmu iste bugünki iftar menüsü önerilerim

  • Mercimek corbasi
  • Patlican kabak sarma
  • Pirinc pilavi
  • Sekerpare


MALZEMELER:

Köfte malzemeleri:

500 gr orta yagli kiyma

1 tane iri kurusogan

2 dis sarimsak

3,4 dal maydonoz

1 yumurta

karabiber,kirmizibiber,kimyon,tuz

2,3 yemek kasigi galeta unu
Diger malzemeler:

2 tane kemer patlican

2 tane kabak

3 tane olgun domates

1 tane kurusogan

siviyag,tuz
YAPILISI:Köftesi icin kiyma karistirma kabina alinir üzerine rendelenmis kurusogan ve sarimsak eklenir ardindan kalan malzemelerde eklendikten sonra iyice yogrulur ve yarim saat buz dolabinda dinlendirilir.

Kabak ve patlican yikanir baslari kesilip uzunlamasina ince ince kesilir vakit gecirmaden hafif yaglanmis izgara tavasinda önlü arkali izgara yapilir ve bir kenara alinir.Köfteler ceviz büyüklügünde parcalara ayrilir ve uzunlamasina yuvarlanir ardindan ayni izgara tavasinda her tarafi söyle bir kizartilarak tabaga alinir,ardindan kabak ve parlican dilimlerinin ortasina konularak rulo yapilir ve cöp sislere bir kabak bir patlican olarak 4 er adet dizilip hafif yaglanmis tepsiye yerlestirilir, sicak firinda 200 derecede 15 ila 20 dakika pisirilir.

Domates sos icin domatesler irice dogranip rondoya konur üzerine soganda eklenip hepsi birden rondodan cekilip bir tavaya alinir burada biraz siviyag eklenip tuzu ve istenirse karabiberide eklenip suyu cekilene dek hafif ateste pisirilir servis ederken bir kasik sostan tabaga konur ve üzerine firinda pisirdigimiz sislerden birer adet konulup pilav esliginde servis edilir afiyet olsun.

(Yada isterseniz hazirladigimiz sosu sislerin üzerine gezdirdikten sonra pisirip servis edebilirsinizde)

Mercimek corbasi
Malzemeler:

1 su bardagi kirmizi mercimek

1 adet kuru sogan

1 adet patates

1 adet havuc

1 adet tavuk bulyon

Tuz,

1,5 litre su

3,4 yemek kasigi siviyag
Sosu icin:

1 yemek kasigi tereyagi

Pulbiber ve nane
Yapilisi:Düdüklü tencereye yikanmis mercimek ,irice dogranmis sogan patates,havuc,tavuk bulyon tuz,yag ve su alinir kapagi kapatilarak kaynadiktan sonra 40 dakika pisirilir daha sonra blendirdan gecirilir ve hazir hale gelir,servis ederken tereyagi eritilir üzerine kirmizi pul biber ve nane eklenerek ocaktan alinir,servis ederken corba kaseye alinir üzerine hazirladigimiz sostan gezdirilip servis edilir.

Sekerpare Tarifi

Malzemeler:
125gr tereyagi

1 su bardagindan bir parmak eksik pidra sekeri

2,5 yemek kasigi irmik

1 yumurta

1 paket vanilya

Yarim paket kabartma tozu

2 su bardagi kadar un

Üzeri icin yeterince findik
Serbeti icin:3,5 su bardagi seker

4 su bardi su,bir kac damla limon suyu

(Serbet malzemeleri tencereye alinir kaynamaya baslayinca 5 dakika sonra ocaktan indirilip sogumaya burakilir)
Yapilisi:un haric kalan tüm malzeme yogurma kabina kabina alinir önce hepsi karistirilip ardindan un yavas yavas eklenir ve ele yapismayan yumusak bir hamur yogrulur ardindan ceviz büyüklügünde parcalara ayrilir ve sekil verilip yaglanmis tepsiye dizilir üzeri hafif bastirilip findiklar batirilir 180 derecede önceden isitilmis firina verilip burda alti ve üstü kizarana dek pisirilir cikinca bir kac dakika bekletip soguyan serbeti üzerine gezdirilir zaten cok cabuk zamanda cekiyor ardindan bir kac saat dinlendirilip servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s