Kivircik Lahana Sarmasi


Kis yemekleri dediysek lahana sarmasida dahil buna olmazsa olmaz lardan bizim evde… MALZEMELER:

1 tane orta boy kivircik lahana (Wirsing)

200 gr kiyma

2 tane kuru sogan

2 bardak pirinc

1 bardak bulgur

yarim demet maydonoz

2 yemek kasigi salca

tuz,karabiber,kirmizi biber,pulbiber,sebzeli cesni

yeterince siviyag

YAPILISI:Öncelikle kivircik lahana yapraklara ayrilir ve yikanir ardindan tuzlu kaynayan suda bir kac dakika yani yumusayincaya dek haslanir ve cikarilip bir kaba alinir o sogurken ic harci hazirlanir, pirinc ve bulgur iyice yikandiktan sonra bir kaba alinir üzerini gececek kadar kaynar su konup 10 dakika bekletilir ardindan fazla suyu süzülür ve kiyma,yemeklik dogranmis kuru sogan ve maydonoz,siviyag ve baharatlari eklenerek karistirilir,Ardindan lahana gibi sarilip tencereye aralik kalmayacak sekilde dizilir.Pisirirken bir kaseye 1 kasik salca ,tuz ve siviyag alinir üzerine sicak su konarak bir sos hazirlanir ve bu sos lahananin düzeyine gelecek sekilde tencereye eklenir en üstüne tencereye uygun bir tabak kapatilir ve kaynayana dek yuksek ateste kaynadiktan sonra en kisik ateste lahana yumusayincaya dek pisirlir,sicak veya ilik servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s