Tam kivaminda Kalburabasti Tatlisi


Hayirli geceler arkadaslar.Bu tatliyi anlatmak icin cok söze gerek yok yapimi kolay lezzeti sahane oluyor tek püf noktasi var tatlinizi firinda güzel kizartin ozaman göreceksiniz ki kiyir kiyir tadina doyum olmuyor 😉

Kalburabasti Tatlisi

250 gr tereyagi

1 su bardagi irmik

2 yemek kasigi yogurt

Yarim cay bardagi siviyag

1 yumurta

Yarim paket kabartma tozu

3,3.5 su bardagi un(kontrollu eklenecek)

Ayrica:bir kase kadar iri cekilmis ceviz

Serbeti icin:

4 su bardagi seker

4 su bardagi su

Yarim limon

Yapilisi:Öncelikle serbeti kaynatilip sogumaya burakilir,firin 180 derecede isitilmaya baslanir.

Hamuru icin tüm malzeme yogurma kabina eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogrulur bu hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alinarak resimde görülen silikona bastirarak yayilir ortasina ceviz konup karsilikli kenarlari birlestirilir ardindan ters cevrilip tepsiye dizilir hepsi yapildiktan sonra önceden isitilmis firinda güzel kizarana dek pisirilir(tatlinin kizarmisi makbuldür o yüzden tatlilarinizi güzel kizartiniz) cikinca bir iki dakika sonra ilik serbeti üzerine dökülür agzi kapatilmadan bir kenarda serbetini cekmesi beklenir tamamen soguyunca Antep fistigiyla süslenip servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s