Ayva Tatlisi


Ayva Tatlisi

3,4 adet orta boy ayva (tencerenin büyüklügüne göre)

2 su bardagi seker

1 su bardagi su

4,5 adet karanfil

3 adet kuru Hibiskus cicegi

Yapilisi:

Ayvalar yikanip soyulur kabuklari tencerenin altina yayilir, ayvalar ikiye bölünür cekirdek kismi cikarilip tencereye kabuklarin üzerine serpilir ayvalarda tencereye sigacak sekilde yerlestirilip üzerlerine seker dükülür karanfil ve hibiskus cicegide kenarlarina eklenip tencerenin kapagi kapatilip ocaga alinir,kaynamaya baslayinca alti kisilir ve yaklasik 2 saat pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s