Cikolatali Tart Kek Tarifi(kolay anlasilir resimli anlatimi ile)


Cikolatali Tart kek

Malzemeler (tart kalibim 30 cm,bardak ölcüm 200 ml)

3 yumurta

1 su bardagi tozseker

Yarim su bardagi süt

Yarim su bardagi siviyag

2,5 yemek kasigi kakao

Yarim paket kabartma tozu

1 su bardagi un

Üzeri icin

100 ml krema

200 gr sütlü cikolata

Taze franbogaz(cilek,kivi vb. Meyvelerde olur)

Kirilmis badem

Istenirse Antep fistigi

Yapilisi:

Öncelikle firin 180 derecede isitilmaya baslanir,kalip yumusak tereyagi ile heryeri yaglanip un serpilir ters cevrilip bir kac kez kenarina vurularak fazla unu cirpilir ve bir kenara alinir.

Keki icin yumurta ve seker 5 dakika mikserin en yüksek devrinde cirpilir ardindan süt ve sivi yag eklenir düsük devirde cirpilmaya devam edilir un, yarim paket kabartma tozu ve kakao elenerek harca eklenir düsük devirde tamamen karisana dek cirpilip kaliba dökülür önceden isittigimiz firinda yaklasik 30 dakika kontrollü pisilir. Pisince cikartilip 10-15 dakika bekletilip servis tabagina ters cevrilir ve tamamen soguyana dek bir kenarda bekletilir.

Üzerin icin keki sogurken krema ve cikolata benmari üsulü eritilip kekin üzerine dökülür yarim saatte kremanin donmasini beklenip üzeri istenilen sekilde süslenir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s