Kuru Patlican,biber ve Domates kavurmasi


Yaz yavas yavas yaklasirken kalan kurularida bitirmek lazim,bence her ögüne yakisiyor kahvaltiya veya cay saatlerine bazen yemeklerin yaninada yaptigim olur hafif acilida olmussa himmmm😋

Kuru patlican,biber ve domates kavurmasi

Malzemeler

Iki kase kuru patlican

5,6 adet kuru biber

5,6 adet kuru domates

Yarim cay bardagi zeytinyagi

1 adet kurusogan

Servis ederken yogurt(istege bagli sarimsakli)

Yapilisi: Öncelikle patlican ve biber bir kac kez yikanip düdüklü tencereye alinir üzerini gececek kadar sicak su eklenip kapagi kapatilir,kaynamaya baslayinca 15 dakika sonra ocaktan alinir düdüklünün kapagi dikkatlice acilip kurular süzgece alinir ve fazla suyu süzdürülür, kuru domateside normal tencerede ayni sekilde 15 dakika haslamaniz yeterli olacaktir.

Kavururken genisce bir tava ocaga alinir icine zeytinyagi ve dogranmis kurusogan eklenir,soganlar 4,5 dakika kavrulunca üzerine hasladigimiz kurular eklenir üzerine tuz ve kirmizibiber eklenip 10 dakika kadar orta ateste arada karistirilarak kavrulur ardindan servis tabagina alinir.Servis ederken istege bagli yogurtla birlikte servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s