Tuzlu Cicek Kurabiye(agizda dagilan kiyir kiyir lezzet)


Tuzlu kurabiye

1 paket tereyagi(250gr)

1 cay bardagi siviyag

2 tatli kasigi cörek otu

2 cay kasigi tuz

2 yumurta (sarilari üzerine)

2 yemek kasigi sirke

1 paket kabartma tozu

Yakslasik 5 su baragi un

Üzeri icin:

Susam

Yapilisi: Öncelikle firin 180 derecede isitilmaya baslanir.Tüm malzeme karistirma kabina alinir ve un dikkatli eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogrulur hamurdan avuc büyüklügünde parca alinir ve tezgaha cok az un serpilip hamur tezgaha alinir üzerinede hafif un serpilip serce parmagi kalinliginda acilir kaliplarla kesilir ve tepsiye yerlestirilir(bir tepsisinide lokmalik hazirladim) hepsi bitince üzerlerine yumurta sarisi sürülür ve susam serpilir önceden isitilmis firinda alti ve üstü güzel kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s