Bülbül Konagi Tatlisi


Hayirli aksamlar hafta sonuna tatlisiz girmeyin derim 🤗😋

Bülbül Konagi Tatlisi

250 gr tereyagi

1 yumurta

Yarim cay bardagi irmik

2 yemek kasigi yogurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yemek kasigi sirke

Yarim cay bardagi siviyag

Aldigi kadar un (4,5 su bardagi kadar)

Ayrica:

1 yumurta (beyazi hamurlarin arasina sarisi üzerine)

1 kase ceviz

Serbeti icin:

4 su bardagi seker

4 su bardagi su

Yarim limon

Yapilisi:Serbet 20 dakika orta ateste kaynatilip sogumaya burakilir.

Öncelikle firin 180 derecede isitilmaya baslanir.

Karistirma kabina un haric tüm malzeme alinir un yavas yavas eklenerek kulak memesi yumusukliginda hamur yogrulur.Hamur tezgaha alinir ve oklavayla acilir cay bardagi ile kesilir ortasi icin kapak kullanabilirsiniz (veya resimde görülen kaliplarla yapabilirsiniz)tepsiye dizilir üzerine yumurta aki sürülür sonra ortasi delikli kismi konur,tüm hamur bu sekilde yapildiktan sonra üzerine yumurta sarisi sürülür ortalarina yarim ceviz yerlestirilir ve önceden isitilmis firina verilir burada alti üstü güzel kizarana dek pisirilir cikinca bir dakika beklenip soguk serbeti üzerine gezdirilir ve bir kenara alinir.Tamamen soguyup serbetini cekince üzeri hindistan cevizi ve antep fistigi tozu ile süslenip servis yapilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s