Patlican Güvec


Hayirli aksamlar arkadaslar,bahce sezonunu acilirda güvec sezonu acilmazmi kisin cok özlemistik firsatini bulunca hemen yapiverdim.Sagolsun babaminda yaptigi en güzel yemektir yazin tatillerde yanina varinca her seferinde isteriz yapar bizlere,bende ondan ögrendigim sekliyle yaparim hep cokta lezzetli olur patlicanlar ezilmeden cok güzel piserler 😉

Patlican Güvec

Malzemeler

3,4 adet patlican

200 gr kemikli et

2 adet kurusogan

3,4 dis sarimsak

2 adet domates

3,4 adet kuru biber

100 gr tereyagi

Sosu icin:

2 yemek kasigi domates salcasi

2 tatli kasigi tuz

1,5 su bardagi su

1 tatli kasigi istege bagli sebzeli cesni

Yapilisi: Güvec tenceresi öncelikle ici su dolu halde yarim saat bekletilir(bu sekilde güvecinizin piserken catlama riski ortadan kalkar)

Bu arada malzemeler hazirlanir patlican yikanip dogranir tuzlu suda bir müddet bekletilip süzülür.

Güvec tenceresindeki su bosaltilir ortasina tereyagi etrafina ise kemikli et dösenir üzerine dogranmis sogan ve sarimsak eklenir daha sonra patlican, en üstünede dilimlenmis domates ve kuru biber yerlestirilir.Sos malzemesi karistirilip üzerine eklenir daha sonra bir adet pisirme kagidi suda islatilip fazla suyu alinir ve tencerenin üzerine yerlestirilir en üstünede aliminyum folyo alinip hava almayacak sekilde sarilir kapagi varsa tencerenizin üzerine kapatabilirsiniz.Ocak üzerinde 1-1,5 saat orta ateste pisirilip sicak servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s