Zeytinyagli Enginar Yemegi



Vaktiniz bereketli olsun arkadaslar,yine yaz gününe yakisir lezzetlimi lezzetli bir zeytinyagli tarifim var bugün yapimi kolay pratik tariflerden mutlaka denemelisiniz bu lezzet kacmaz emin olun 😌
Zeytinyagli enginar

Malzemeler
7,8 adet canak enginar (dondurulmus kullandim)
1 su bardagi bezelye (dondurulmus kullandim)
1 adet kuru sogan
2 adet havuc
2 adet orta boy patates
Bir limon suyu
Bir cay bardagi zeytinyagi
Tuz
Süslemek icin dereotu
Yapilisi: Öncelikle havuc ve patates soyulup küp küp dogranip bir tencereye alinir üzerine bezelyelerde eklenip 5 dakika kadar yarim haslanmis olacak sekilde haslanip suyu süzülür ve bir kenara alinir.
Sogan yemeklik dogranir, tencereye önce zeytinyagi ve sogan alinip biraz kavrulur üzerine hazirladigimiz garnitürler eklenip karistirilir. Bir kac dakika kavrulunca buluktan cikardigimiz enginarlarin iclerine doldurulur ve ayni tencereye yerlestirilir üzerine bir tüm limon suyu sıkılıp bir su bardagi kadar su ilave edilir tuzuda ilave edilip kapagi kapatilir orta ateste enginarlar yumusayincaya dek yaklasik yarim saat pisirilir tamamen soguyuncaya dek tencerede bekletilir ardindan ilik veya soguk olarak üzerine dereotu serpilerek servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s