Eksi Mayali Ekmek



Ekmek yapmaya merakli olanlar buyurun bu tarifde sizin icin ­čĄŚ
Eksi mayali ekmek(2 ekmek icin)
200 gr genel amacli un (450)
500 gr bugday unu (550)
300 gr tam bugday unu (Vollkornmehl)
730 ml su
150 gr kati eksi maya (50 gr anamaya + 70 gr tam bugday unu +50 ml su ile beslenmis ve 5 saat oda isisinda beklemis)
20 gr tuz+20 ml su

Yapilisi:├ľncelikle su ve eksi maya yogurma kabina alinip karistirilir un tartilip karisima eklenir ve hafif hamur toparlanacak sekilde yogrulup burakilir yarim saat bu sekilde dinlendirilir.Yarim saat sonra tuz ve 20 ml su karistirilir ve hamura eklenerek elastik bir hamur oluncaya dek yaklasik 10 dakika hamur yogrulur, kabin kapagi kapatilip her yarim saatte bir katlama yapilacak sekilde 4 katlama yapilir ve tezgaha alinir burda iki parcaya ayrilip ilk katlamasi yapililir ve ├╝zerine bir bez ├Ârt├╝l├╝p yarim saat kadar dinlendirilir ardindan s─▒k─▒ bir sekilde katlama yapilarak hafif unlanmis sepetlere alinir disarda bir saat bekletilip ├╝zerine bir bez ├Ârt├╝lerek buzdolabina alinir burada yaklasik 15,18 saat bekletilir saati gelince firin 250 derecede fanli olarak tencereyle beraber 40 dakika isitilir ardindan tencere dikkatlice firindan alinip ekmeklerin bir tanesi icine ters cevrilip ├╝zeri uzunlamasina jiletle cizilir kapagi kapatilir ve tekrar firina verilir firin ayari 230 dereceye indirilir ardindan burada 25 dakika kapakli ├╝zeri kizarana dek de yaklasik 20 dakika kapaksiz pisirilir ardindan firindan alinan ekmek bir saat kadar dinlendirilir sonra kesilip afiyetle yenir Ôś║´ŞĆ

Reklamlar

Bir Cevap Yaz─▒n

A┼ča─č─▒ya bilgilerinizi girin veya oturum a├žmak i├žin bir simgeye t─▒klay─▒n:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Google+ foto─čraf─▒

Google+ hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Twitter resmi

Twitter hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Facebook foto─čraf─▒

Facebook hesab─▒n─▒z─▒ kullanarak yorum yap─▒yorsunuz. ├ç─▒k─▒┼č  Yap /  De─či┼čtir )

Connecting to %s