Antep Fistikli Irmik Tatlisi


Vaktiniz bereketli olsun arkadaslar bugün harika bir tatli yaptim,uzun zamandir aklimdaydi kismet bu güneymis 🤗
Antep Fistikli irmik Tatlisi

Hamuru icin:
125 gr yumusamis tereyagi
1 yumurta
Yarim paket kabartma tozu
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi irmik
1 paket vanilya
3 yemek kasigi Antep fistigi tozu
3,5 su bardagi un

Serbeti icin:
3,5 su bardagi su
3,5 su bardagi toz seker
Yarim limon suyu
(Serbeti 10,12 dakika kaynatilip sogutulur)

Yapilisi: Tüm hamur malzemesi homojen oluncaya dek yogrulur ve ceviz büyüklügünde parcalara ayrilip yuvarlanir ardindan kömbe kalibinda sekil verilir ve yaglanmis tepsiye dizilir önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirlir cikinca serbeti üzerine gezdirilir.Servis ederken antep fistigi tozu üzerine serpilir.

Reklamlar

Antep Fistikli Irmik Tatlisi” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s