KURU KABAK-BIBER KAVURMASI


Kisdan kalan son kurutmaliklarida bu sekilde kavurarak degerlendirdim, hic kabak kurutmadi iseniz kesinlikle tavsiye ederim patlican kadar lezzetli oluyor.

Malzemeler:

Yeterince kurutulmus bahce kabagi
Bir kase kadar kurutulmus aci biber
2 tane kurusogan
Yarim cay bardagi kadar sivi yag
Tuz,kirmizibiber
Sarimsakli yogurt

Yapilisi:Kabak ve biber ilik suda bir iki defa yikandiktan sonra birlikte genis bir tencereye alinir üzerini gececek kadar cicak su eklenip yumusayincaya dek haslanir,daha sonra kevgire alinir. Diger taraftan tavaya sivi yag alinir yemeklik dogranmis kurusogan eklenerek pembelesinceye dek kavrulur üzerine hasladigimiz kabak ve biber eklenir daha sonra tuz ve bir tatli kasigi kadar kirmizi toz biber eklenerek karistirilir alti kisiga alinarak arada karistirmak sureti ile iyice yumusayincaya dek kavrulur daha sonra sicak olarak servis tabagina alinir üzerine sarimsakli yogurt ve pul biberle servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s